Foto: Mango

Eirodziesmas pirmā pusfināla rezultāti nopietni sašūpojuši Latvijas šovbiznesa ūdeņus – uz mūzikas producenta Jura Millera asajiem izteikumiem par Nikolaja Puzikova uzstāšanos reaģējis mūziķis Andris Kivičs (attēlā), paužot viedokli, ka kaut kādam tusnim nav tiesību aiztikt tos, kas dzied.

"Tikai Latvijā par mūziku medijos intervē cilvēkus, kas nedzied, nerada mūziku, neraksta tekstus, nemāk dejot, nemāk neko, izņemot izteikties. Man liekas, ka mūzikas producents ir tipa Timbaland, pie mums Priede, Stankevičs, kā kaut kāds tusnis no SWH var būt mūzikas producents? Kas tagad visi, kam ir 100 diski mājās un resna pakaļa kaut ko jēdz no mūzikas?

Tas ir nepareizi, ka Millers publiski aiztiek Puzikovu. Jauns, centīgs, patiess zēns, pašā ceļa sākumā, nedrīkst tā darīt. Vispār cilvēkus, kas dzied, nedrīkst aiztikt," savu sašutumu sociālajā portālā Twitter pauž Kivičs.

Mūziķis, kurš pats savulaik vairākkārt startējis Eirovīzijas nacionālajās atlasēs, tagad attiecībā pret populāro dziesmu sacensību ir skeptiski noskaņots.

"Ja kaut kas ir ilūzija šinī dzīvē, tad tie ir panākumi Eirovīzijā. Tāds samākslotības, falšuma, neīstuma un mākslīga, sekla prieka kokteilis. To Eirovīziju reāli vajag tikai jaunajiem, lai atrādītos tautai. Tie, kam ir vārds un niša, tiem ir. Nekas jau tiem eiro panākumiem neseko," skaidro Kivičs, paužot viedokli, ka uz Eirovīziju ir jāsūta vai nu Inokentijs Mārpls vai Eolika.

Tāpat Kivičs norādījis, ka "nav jau konstruktīvas kritikas pie mums".

"Ir izņirgšana ar vēlmi pazemot.Tieši tāpēc Latvija arī ir pēdēja vietā. Sūdīga aura," analizē pieredzes bagātais mūziķis.

Diskusijā par Eirovīziju sociālajā portālā ar Kiviču iesaistās arī populārais dziedātājs Lauris Reiniks, un abi mūziķi nonāk pie secinājuma, ka vienu no labākajiem priekšnesumiem pirmajā pusfinālā izdevies sniegt Rūtai Dūdumai.

Galu galā Kivičs piedāvā Milleram izaicinājumu - viņš aicina producentu, ja tas patiesi ir īsts producents, Eirovīzijai sagatavot hipsteru aprindās pazīstamo grupu Mona De Bo. "Jurim tas varētu būt izaicinājums," uzskata Kivičs.

Šī nav pirmā reize, kad populārais grupas Z - Scars mūziķis nonāk konfliktā ar producentu Juri Milleru. Savulaik Kivičs iekaustīja Milleru, kad tas bija atļāvies publicēt dzeltenajā presē toreizējās Kiviča mīļotās Danas Dombrovskas kailfoto, par spīti tam, ka sieviete bija mātes cerībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!