Novembra nogalē telekanāla REN TV Baltija ēterā sāksies fotomākslinieka Sergeja Kondrašina režisētais realitātes šovs Calendar Live, kurā par tiesībām fotografēties Kondrašina erotiskajā kalendārā cīnīsies desmit daiļavas.

Pirmais no Kondrašina kalendāriem iznāca 2005. gadā, un kopš tā laika viņa veidoties kalendāri guvuši plašu sabiedrības interesi. Gatu gaitā starp Kondrašina modelēm bijušas arī vairākas sabiedrībā zināmas sievietes, piemēram, televīzijas raidījumu vadītāja Žanete Skarule, dejotāja Aleksandra Kurusova, pasākumu organizatore Sindija Vilde un daudzas citas.

Tāpat ik gadus par tiesībām fotografēties prestižajā izdevumā cīnījušās simtiem pievilcīgu meiteņu - līdz šim balsojums par simpātiskākajām un piemērotākajām modelē notika internetā, bet šogad par atlases formātu tika izvēlēts televīzijas realitātes šovs.

Dalībai televīzijas projektā tika saņemti vairāk nekā 300 pieteikumi, no kuriem tika atlasītas 40 pusfinālistes, ar kurām tika filmētas video intervijas un video defilē. Ar interneta balsojuma starpniecību finālam tika izvēlētas 10 visskaistākās meitenes, kuras tika uzaicinātas filmēties šovā.

"Šova dalībniecēm iepriekš netika izstrādāti nekādi rakstura īpašību modeļi, dialogi vai uzvedības scenāriji. Savukārt žūrijas locekļiem netika doti nekādi uzstādījumi, kuru no meitenēm "gremdēt" un kuru vest pretim uzvaras lauriem. Notikumi attīstījās spontāni, tie bija dzīves sastāvdaļa," par realitātes šova veidošanu stāstījis pats Kondrašins.

Materiāls desmit šova raidījumiem tapa šovasar Latvijā, un konkursa dalībniecēm  mēneša garumā ik dienu nācās pierādīt savu profesionālo atbilstību foto modeļu darbam. Šova dalībnieces ir vecumā no 20 līdz 33 gadiem, un ikdienā viņas pārstāv ļoti dažādus nodarbju veidus - starp dalībniecēm ir dejotāja, sportiste, ajūrvēdas veikaliņa īpašniece, loģistikas speciāliste un studentes.

Starp meitenēm, kuras cīnījās par tiesībām fotografēties Kondrašina 2011. gada kalendārā, ir arī dziedātāja Mika Dukura jaunā draudzene, friziere Inese Sproģe.

Žūrijā kā pastāvīgi tās locekļi darbojās pats Kondrašins, kā arī vizāžists Andris Ruskulis, frizieris Edgars Zablockis un citi. Tāpat dalībnieces atsevišķos uzdevumos vērtēja pasākumu vadītāja Agnese Zeltiņa, kura pati savulaik fotografējusies kalendāram, TV raidījumu vadītāja Anna Rozīte, psihologs Arturs Dombrovskis, radio dīdžejs Egons Reiters un citi eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!