Foto: LETA

Tuvojoties jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis, Latvijā uz laiku atgriezusies arī Krievijā populārā latviešu izcelsmes dziedātāja Laima Vaikule (attēlā), kura pēdējo mēnešu laikā cīnās ar vienu no saviem kaitīgajiem ieradumiem – smēķēšanu.

Intervijā iknedēļas žurnālam Izklaide Vaikule atklājusi, ka viņa jau piecus mēnešus nesmēķē, bet, atsakoties no cigaretēm, dziedātāja, kura vienmēr ļoti rūpējusies par sava auguma slaidumu, pieņēmusies svarā.

"Atmetu pēc 15 smēķēšanas gadiem, un tagad ir grūtāk neēst pēc sešiem. Nu ir 10 kilogrami klāt. Tagad ar to strādāju. Galvenais ir "aizšūt" muti, neēst neko lieku!" atklāti par savu cīņu ar lieko svaru stāstījusi dziedātāja.

Jāatgādina gan, ka arī pagājušā gadā īsi pirms Jaunā viļņa Vaikule latviešu medijiem bija paudusi apņēmību atteikties no cigaretēm, bet, kā festivāla laikā novēroja portāls Mango, toreiz viņai tas nebija izdevies un Jaunā viļņa laikā viņa tika pieķerta smēķējot.

Uz jautājumu, kā dziedātājai izdevies izvairīties no šovbiznesa bohēmiskajām izpriecām, Vaikule atzinusi, ka turēties pretim kārdinājumiem palīdzējusi viņas spītīgā daba.

"Tas, ko dara visi, man nav modē. Ja visi dzer, es nedzeršu. Ja visi lietos narkotikas, es nelietošu. Man modē ir savs lepnums, savi uzskati. Tāpēc es varu būt lielā kompānijā, kur visi smēķē marihuānu. Tev piedāvā, bet tu atsakies: nē, es negribu," skaidrojusi Vaikule.

Tāpat dziedātāja, kuras dzīve šobrīd lielākoties paiet lidmašīnās un pārlidojumos starp Ukrainu, Krieviju, ASV un Izraēlu, sarunā paudusi sašutumu par to, kādi komentāri internetā parādījušies pēc ziņas par ordeni, ko Raimondam Paulam piešķīra Krievijas prezidents.

"Ir labi, ka cilvēki internetā var paust savas domas, taču ir slikti, ka vārdu ņēmuši tie, kuriem nav ko teikt. Viņiem nav tiesību vispār atplest muti, vēl jo vairāk - anonīmi. Esmu pārliecināta, ka tas, kurš kritizē, pats neko nav panācis savā dzīvē. Parasti neveiksminieki ir tie lielākie kritiķi," skarba savos vērtējumos ir Vaikule.

Fotogalerijā: ieskats dziedātājas Laimas Vaikules, kura pati apgalvo, ka ir iztikusi bez plastiskajām operācijām, vizuālajās pārvērtībās pēdējo gadu laikā, bet jau 3. augustā dziedātājas sniegumu klātienē būs iespējams vērot Dzintaru koncertzālē, kur Vaikule uzstāsies draugu lokā – ar latviešu mūziķiem, Jaunā viļņa laureātiem Jāni Stībeli, Intaru Busuli, grupu Melo-M un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoli Raimondu Ozolu.

Kopā ar draugiem Vaikule izpildīs maestro Raimonda Paula un citu iemīļotu komponistu darbus, un koncerts iecerēts kā pārsteigums maestro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!