Foto: F64

Līdz zīmīgajam 21. decembrim atlikusi vien nedēļa. Daļa pasaules iedzīvotāju šo datumu gaida ar patiesām bažām, savukārt citi uz tā rēķina iedzīvojas. Par iespējamo pasaules galu, cerot uz pozitīvām pārmaiņām, izsakās arī dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte (attēlā).

"Kad biju maza, manam vectēvam bija teiciens, ka pasaulei nav gala ne vienā, ne otrā galā. Es tam pilnīgi piekrītu, un uzskatu, ka sabiedrības ažiotāžu radījušais pasaules gals ir vien samērā veiksmīgs globāls komercprojekts, kura realizēšanā tiek izmantota manipulācija ar cilvēku informētības un zināšanu trūkumu.

Šādā veidā pasaules vadošie spēki gūs vērā ņemamu peļņu. Vērtējot šo fenomenu no ezotērikas viedokļa, ticu, ka pasaulē kaut kas mainīsies. Un tam ir jānotiek, citādi pasaule patiešām iet uz galu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Zālīte, minot arī pazīmes.

"Par to liecina viss, kas notiek dabā un cilvēku prātos, starpvalstu attiecībās un starp reliģijām. Šie procesi ir nopietni un savā ziņā pat biedējoši, tādēļ jāsākas jaunam cilvēces attīstības ciklam.

Šis laiku gals pravietots arī svētajos rakstos. Jau tūkstošgades mijā tika paredzētas izmaiņas pasaules procesos, sākoties Ūdensvīra laikmetam, tādēļ gaidāmās pārmaiņas pasaulē ir nevis kas bīstams un iznīcinošs, bet likumsakarīgs un pat vēlams, jo tās nozīmēs šīs brutālās pasaules galu," uzskata Zālīte.

Dzejniece gan piebilst, ka to, kādas šīs izmaiņas būs, nevienam nav iespējams paredzēt.

"Cilvēkiem jāsāk novērtēt garīgās dimensijas, kas bieži vien tiek pieminētas, tomēr vien retais tās izprot pēc būtības. Gara, domu un izrunāto vārdu pasaule ir tikpat reāla, kā fiziskā dimensija, kurā ikdienā dzīvojam.

Varbūt mūs sagaida kāda kataklizma, kas liks izvērtēt cilvēces vērtības un rosinās izmaiņas cilvēku pašreizējā domāšanā un apziņā," prāto literāte.

Par cilvēkiem, kuri nodrošinās ar svecēm, izdzīvošanas komplektiem un pārtikas krājumiem, gatavojoties pasaules galam, Zālīte izsakās ar pietāti. "Var jau arī gadīties, ka 21. decembrī elektrība patiešām pazūd, tomēr apšaubu, ka tas būs pasaules gala dēļ.

Protams, visu laiku kūkojot par šo elektrības zudumu un pasaules galu, var arī gadīties, ka atrodas kāda cilvēku grupa, kas šos paredzējumus inscenēs, atstājot tumsā Eiropu vai Ņujorku, lai sagrautu ierasto ikdienas dzīvi un pasaules ekonomiskos un politiskos procesus, jo esam neizbēgami atkarīgi no mūsdienu tehnoloģijām.

Tomēr, ja cilvēki jūt nepieciešamību nodrošināties izdzīvošanai, tad lūdzu! Sveces un sērkociņi jau noderēs vienmēr, it sevišķi ziemas tumšajos vakaros, un arī sāli pagūsim izlietot pārtikā. Tās ir lietas, kas vajadzīgas jebkurā laikā, tomēr vēlos piebilst, ka cilvēkiem nevajadzētu būt tik muļķiem, noticot, ka šai bezgalīgajai pasaulei vispār ir iespējams kāds gals," nosaka Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!