Foto: F64

Bijušais premjerministrs, Latvijas kuģniecības padomes priekšsēdētājs, nekustamo īpašumu darījumos "kādus desmit piecpadsmit" miljonus zaudējušais biznesmenis Māris Gailis (attēlā) sniedzis interviju žurnāla Playboy jūnija numurā, un cita starpā viņš stāstījis arī savus piedzīvojumus, kas saistīti ar divus gadus ilgo ceļojumu (no 2001. līdz 2003.) apkārt pasaulei ar jahtu Milda.

Šī ceļojuma "budžets bija pie 300 tūkstošiem. Uzturēšanās ostās izmaksāja mazāk, nekā biju plānojis. Ekspremjera statuss arī palīdzēja. Man līdzi bija sakopētas toreizējā ārlietu ministra Induļa Bērziņa parakstītas vēstules ar aicinājumu atbalstīt. Tās nedevu tikai pirātbīstamās vietās Indonēzijā, baidījos, ka kāds mani var nolaupīt," par pasaules apceļošanu stāstījis Gailis.

Reiz Mozambikā patiešām noticis laupīšanas mēģinājums, kad vietējie piebrauca pirogās un centās nozagt laivas motoru, bet situāciju glābis "trakais Jānis Vaišļa", kurš gluži kā Džeimss Bonds esot izglābis komandu.

Tieši Vaišļas dēļ Gailim arī esot bijis vieglāk izturēt garo ceļojumu. "Ja nebūtu bijis Vaišļas līdzi, man varbūt būtu bijis grūtāk. Kā bijām ostā, tā abi gājām uz kādu krodziņu. Mums šausmīgi patika izbaudīt jaunas vietas, izložņāt katru stūri."

Tiesa, dažiem uz jahtas klājies pavisam grūti - piemēram, junga esot sajucis prātā. "Maniakālā depresija. Kļuva jocīgi motorisks. Teiksim, paņem kādu aparātu un uzreiz izjauc. Kad redzējām, ka runas jau iet pilnīgi šķērsām, devām trankvilizatorus. Bija jāuzmanās, lai viņš naktī nepārlec pār bortu, jo tad jau atrast vairs nevar. Tagad ar viņu viss kārtībā," intervijā atklājis ekspremjers.

Gailim pašam izdevies pie skaidra saprāta palikt stingrā režīma un sabalansētā grafika dēļ - viņš ik dienu lasījis, rakstījis, klausījies mūziku, barojis papagaili, socializējies, spēlējis zoli, iedzēris vīnu un džinu ar toniku.

"Alkohola mums līdzi bija šausmīgi daudz - sadāvināja, Latvijas balzams bija sponsors. Satinām pudeles papīrā un iepūtām celtniecības putās, lai var vest, uzmūrējām apakšā veselu pudeļu sienu," stāstījis Gailis.

Uz jautājumu, kā tik ilgi var iztikt bez sievietes, Gailis atbild: "Tur kaut kas sublimējas. Pat ar onānismu negribas nodarboties. Visu laiku esi sasprindzinājies uz gāzelēšanos. Neviens no mums pat svarā nepieņēmās. Naktī pamosties reizes desmit no mētāšanās. Nu, man arī trīsreiz atbrauca sieva (Arhitekte Zaiga Gaile. - Red. piez.) ciemos dažādās labās vietās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!