Foto: LETA

Džeza izpildītājs un komponists, kurš 2001. gadā pārstāvēja Latviju Eirovīzijā - Arnis Mednis (attēlā) uzskata, ka nav vērts pārāk satraukties par rezultātiem šajā konkursā, jo rezultātu tajā vairs nenosaka galvenokārt dziesmas kvalitāte un izpildījums.

"Būsim godīgi - Eirovīzija nav muzikāli vērtīgs pasākums, taču tas ir lielisks veids, kā sevi parādīt plašai publikai. Uzskatu, ka Eirovīzijā piedalīties īpaši jācenšas jaunajiem mūziķiem, jo tā ir lieliska iespēja nezināmiem mūziķiem, kā parādīt sevi plašākai auditorijai," savu uzskatu izklaides portālam Mango atklāj Mednis.

Viņš skaidro, ka ne vienmēr konkursā uzvar labākā dziesma - tas attiecas kā uz Latvijas nacionālo atlasi, tā uz lielo Eiropas konkursu.

"Nevajag satraukties par rezultātiem lielajā Eirovīzijā, jo tur muzikālais priekšnesums spēlē mazu lomu. Tur svarīgāks ir ģeopolitiskais moments - draugi balso par draugiem, bet valstis, kas kādreiz savā starpā kašķējušās, viena par otru vairs nekad nebalsos, lai kā patiktu dziesma.

Savukārt Latvijā uzvarētāju nosaka zvaigžņu stāvoklis, konkrētas likumsakarības, cilvēku noskaņojums - tas viss ietekmē to, kurš no mūziķiem uzvarēs. Bet ne vienmēr uzvara ir galvenais - jaunie mūziķi, piedaloties Eirodziesmā, iegūst tādu publikas uzmanību, ko citādi ļoti grūti dabūt, un, ja to pareizi izmanto, Eirovīzija ļoti noder, veidojot karjeru," skaidro mūzikas eksperts.

Viņš pats Eirodziesmas otro pusfinālu vēros pa televīziju, jo vēl arvien nav pilnībā atlabis pēc pagājušā gada sākumā pārdzīvotā insulta.

"Pašlaik man joprojām ir nopietnas veselības problēmas - esmu paralizēts. Paralizēta mana ķermeņa kreisā puse - kreisā roka un kāja ir nekustīgas. Diemžēl ārsti nedod īpašas garantijas, ka kustības atgriezīsies," par savu pašreizējo stāvokli stāsta pazīstamais mūziķis.

Viņš gan skatās uz dzīvi pozitīvi, un priecājas par to, ka, lai arī lēnāk, kā cerēts, viņa veselība tomēr uzlabojas. Mākslinieks dienas vada mierīgā ritmā.

"Vingroju, lasu grāmatas, pat esmu sācis nedaudz spēlēt klavieres - ar labo roku to joprojām varu," stāsta Mednis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!