Aizvadītajā nedēļas nogalē aizsaulē devusies pasaulē populārākā šimpanze Čita, kas aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos gados pasaules slavu iemantoja ar lomu filmās par džungļu valdnieku Tarzānu.

Kinozvaigznes dzīvība izdzisa 80 gadu vecumā, un tas noticis Ziemassvētku vakarā pērtiķu rezervātā Floridas štatā, kur Čita vadīja sava mūža pēdējos gadus, vēsta izdevums The Daily Mail.

"Ar lielām skumjām paziņojam, ka 2011. gada 24. decembrī esam zaudējuši dārgu draugu un tuvinieku," vēstīts pērtiķu rezervāta mājas lapā.

Čita piedalījās 1932. gadā uzņemtajā kinolentē Tarzāns - cilvēks pērtiķis un 1934. gadā tapušajā filmā Tarzāns ar draudzeni, kurās Tarzānu atveidoja Džonijs Veismillers, bet viņa draudzeni Džeinu - Morīna O'Salivana.

Čitai izdevās krietni vien pārdzīvot abas filmu zvaigznes - Veismillera dzīvība izdzisa 1984. gadā 79 gadu vecumā, bet Morīna O'Salivana mūžībā aizgāja 1998. gadā 87 gadu vecumā.

Šimpanzes kontā pavisam bijušas vairāk nekā 50 kinolomas, no kurām pēdējā bija loma 1967. gada filmā par doktoru Dūlitlu.

Savulaik, atzīmējot šimpanzes 76 gadu jubileju, klajā nāca dzīvnieka memuāri, kuros tika atklāts arī Čitas ilgdzīvošanas noslēpums.

"Katru dienu hamburgers, svaigi augļi un dārzeņi, kā arī kola bez cukura," vēstīja grāmata, kurā tika atklāts arī tas, kā šimpanzei izdevies atbrīvoties no kaitīgajiem ieradumiem - alus dzeršanas un cigāru smēķēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!