Foto: F64

"Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīka" cer, ka topošais likums par partnerattiecībām Latvijas gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un, protams, transpersonām, jau tuvā nākotnē pavērs iespēju arī oficiāli precēties un adoptēt bērnus.

"Protams, reiz arī geji un lesbietes varēs laulāties Latvijā, tomēr mūsu valsts sabiedrībai līdz tam vēl ir tāls ceļš ejams, un tāpēc to varētu paātrināt topošais likumprojekts par partnerattiecībām," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta apvienības Mozaīka valdes priekšsēdētāja Linda Freimane (attēlā).

Viņa norāda, ka pretrunīgi vērtētais likumprojekts par partnerattiecībām ir nepieciešams, jo Latvijā patlaban homoseksuāls pāris nevar juridiski nostiprināt savas attiecības, bet šis likumprojekts paredz tiesību un atbildības regulējumu noteiktos jautājumos - īpašuma tiesībās, tiesībās apmeklēt savu partneri ārstniecības iestādē un citos dzīvē svarīgos gadījumos.

Freimane gan tāpat uzsver, ka pagaidām organizācija nemaz nerunā par viendzimuma partneru laulībām vai bērnu adopciju.

"Mēs ļoti ceram, ka arī Latvijā situācija virzīsies līdzīgi kā citās valstīs, kur tika pieņemts šis likums par partnerattiecībām, un tā pieņemšanai sekoja arī homoseksuālu pāru laulību un bērnu adopcijas aizlieguma atcelšana," homoseksuāļu viedokli skaidro Freimane.

Saskaņā ar viņas teikto, likumprojekts, kurš patlaban ir izstrādes stadijā un tiek apspriests ar politiķiem un dažādām organizācijām, palīdzēšot Latvijas sabiedrībai saprast, ka "geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu laulības nav nekas ārkārtējs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!