Foto: Publicitātes foto

Lai palīdzētu mūziķiem sagatavoties Latvijas pārstāvēšanai Eirovīzijā Azerbaidžānā, šogad izveidota speciāla Eirodziesmas mākslinieciskā padome, kura palīdz konkursa dalībniekiem uzlabot priekšnesumus. Viņu vidū ir arī mūziķis Zigfrīds Muktupāvels (attēlā).

"Strādājam ar mūziķiem jau trīs mēnešus: mūsu pienākums ir dot padomus un ieteikumus, sniegt viņiem palīdzīgu roku. Bija tādi mūziķi, kuri īsti nezināja, ko un kā darīt - tiem devu savus ieteikumus kā dziedātājs, bet padomē ir arī meitenes, kas palīdz ar tērpiem, priekšnesuma izveidi kopumā," izklaides portālam Mango skaidro Muktupāvels.

Iepazīstoties ar Eirodziesmas 2012 abu pusfinālu dalībniekiem, pieredzējušais mūziķis bijis patīkami pārsteigts.

"Ikdienā es popmūziku neklausos, tāpēc biju pozitīvā ziņā pārsteigts par to, ka mums ir tik labi jaunie dziedātāji," priecājas Muktupāvels. Viņam konkursā ir savi īpašie favorīti, kurus gan mūziķis pirms zināms uzvarētājs nedrīkst nosaukt, lai neietekmētu balsojumu.

Viņš uzskata, ka vislielākā problēma, ar ko nāksies saskarties uzvarētājam, kurš pārstāvēs Latviju lielajā finālā Azerbaidžānā, būs sevis psiholoģiska sagatavošana uznācienam visas Eiropas priekšā.

"Tas nav viegli - tikt galā ar savu nervu sistēmu tās milzīgās auditorijas priekšā. Pat man tīri psiholoģiski bija grūti uzstāties lielajā Eirovīzijā - uztraukums pirms uznāciena būs visiem," stāsta mūziķis.

Lai gan iepriekšējos gados pēc latviešu priekšnesumiem lielajā Eirovīzijā daudzi sprieduši, ka mūsējie nekļūst tālāk par pusfinālu tieši šova trūkuma un skatuves noformējuma dēļ, Muktupāvels tam nepiekrīt.

"Šovam nav izšķirošas nozīmes, protams, izņemot gadījumus, kad uz skatuves notiek kaut kas izcili muļķīgs, bet šādu kandidātu mums šogad nav. Eirovīzija pamatā ir dziesmu konkurss, un nav tādas receptes, kādam jābūt šovam, lai uzvarētu. Citreiz skatītājus paņem viens cilvēks, kas sēž pie klavierēm, bet citreiz - dejotāji, gaismas un citi šova elementi," skaidro Muktupāvels.

Viņš atklāj, ka mākslinieciskās padomes, kuras sastāvā ir arī horeogrāfe Olga Žitluhina, komponists un producents Aivars Hermanis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe, režisore un producente Dace Pūce, modes dizainere Natālija Jansone, kā arī LTV komanda, uzdevums bijis arī izvērtēt to, kurus no skatītāju iebalsotajiem māksliniekiem var virzīt pusfināliem, kurus ne.

"Par to mums bija vairāki strīdi, jo bija lietas, kas nepiemērotas pusfinālam. Piemēram, bija dalībnieki, kas nu nespēj nodziedāt to savu dziesmu, un, ja tā, uzskatu ka pie dalības pusfinālā viņus labāk nepielaist," skaidro Muktupāvels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!