Foto: DELFI

Jaunā un spilgtā skatuves māksliniece Košā jeb Anita Intaite (attēlā) šovasar piedzīvoja patīkamu pārsteigumu, kad saņēma piedāvājumu pievienoties mūzikla Dzimuši mūzikai komandai, bet topošā mūzikla dēļ viņa atteikusies no citas iespējas – studijām Dānijā.

"Es biju plānojusi doties uz Dāniju un studēt tur modes dizainu, kas ir gan mana aizraušanās, gan darbs, jo strādāju par stilisti un vizāžisti. Tā kā es jau no mazotnes darbojos ar apģērbu, gribējās to apgūt padziļināti," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Anita.

"Tā kā mani uzaicināja piedalīties mūziklā, plāns doties uz Dāniju pajuka, bet es to nenožēloju," atzīst Košā.

Izvēlēties starp studijām un mūziklu gan neesot bijis grūti: lai gan Košajai modes dizains ir mīļa nodarbošanās, mūzika viņas dzīvē ir prioritāte, bet mūzikls - sens bērnības sapnis.

"Tā kā mana omīte bija liela kultūras dzīves baudītāja, viņa mani bērnībā bieži veda uz baletu, teātri un arī mūzikliem. Tad es skatījos un apbrīnoju šos cilvēkus - kā viņi dejo, dzied, kustās, un sapņoju, ka es arī tā kādreiz gribētu. Mūzikla mēģinājumu laikā es šo sapni atcerējos un sapratu, ka nu man ir ļauts to īstenot," stāsta Košā.

Tiesa, no sapņa par studijām Dānijā apņēmīgā meitene arī nav atteikusies. "Ar mūziku Latvijā var nopelnīt tikai Prāta vētra, tāpēc es noteikti turpināšu apgūt dizainu, jo tas ir mans maizes darbs. Esmu no tiem cilvēkiem, kuri nekad neapstājas un vienmēr vēlas paplašināt redzesloku un rakt dziļāk," prāto dziedātāja.

Viņa pieļauj, ka, ja mūzikā tomēr veiksies, tad izvēlēsies nodarboties tikai ar to. "Es uzskatu, ka cilvēkam ir jādara tas, ko viņš var darīt ar prieku, nevis ar piespiešanos. Lai gan mode un dizains man ir mīļa nodarbe, mūzika manai dvēselei ir vistuvākā lieta un izteiksmes veids," rezumē Košā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!