Foto: F64

Dziedātāja Olga Rajecka (attēlā), kura šovā Dziedi ar zvaigzni uzstājas duetā ar aktieri Vari Vētru, uzskata, ka sagatavošanās šovam ir milzīgs darbs un tas, kā to novērtē žūrija, kura lielākoties sastāv no profesionāļiem, ir šī darba augļi.

"Esmu priecīga, ka mūs gandrīz nemaz nekritizē. Savā trīsdesmit gadu skatuves dzīvē esmu saņēmusi relatīvi maz kritikas, un tas viss ir pateicoties tam, ka vienmēr ieguldu daudz darba. Ja ir ieguldīts darbs un notikuši mēģinājumi, kritiķiem vienkārši nav ko kritizēt. Lielākais kritiķis, kas mani ir kritizējis esmu es pati - esmu skarba pret sevi, ja tas ir vajadzīgs," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Rajecka.

Olga uzsver, ka šovs nenozīmē tikai kopā ar Vari iemācīties dziesmu, bet tas ir liels komandas darbs, ko veido ne tikai viņi abi, bet arī pavadošā grupa, Elitas Patmalnieces tērpi, un tāpat ir jāizdomā, kā pasniegt dziesmu.

"Tikpat svarīgi kā skaisti dziedāt ir visa salikšana uz šķīvīša, un veids, kā to pasniegsi sev atvēlētajās trīs četrās minūtēs. Ikviena dziesma ir vienreiz notiekošs pasākums un tam tā arī jāgatavojas, lai ir interesanti vērot. Ikvienas dziesmas priekšnesumu vērtējot, žūrijai ir jāizsaka savas domas skaidri un gaiši, aizmirstot, kurš ko pazīst. Objektivitātei jābūt!

Vērtētājiem savos tekstos jābūt interesantiem un, galvenais, nedrīkst otru aizvainot! To iemācījos un sapratu, pašai esot žūrijā neskaitāmos pasākumos," vērtēšanas principus skaidro Olga.

Rajeckai vislabāk patīk dziedāt itāļu valodā, jo tā ir skanīga valoda un labi iekļaujas mūzikā, tāpēc to viegli izdziedāt. "Latviski dziedot, man ir grūti mācīties dziesmas, kas nav rakstītas man, bet, tā kā man ļoti patīk dziedāt, neatkarīgi no valodas man viss izdodas," smejas Olga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!