Foto: LETA

Komponists Raimonds Pauls savulaik aicināts palīdzēt vienam no labākajiem latviešu hokejistiem Sandim Ozoliņam (attēlā), kad sportistam bija problēmas ar pārmērīgu alkohola lietošanu – tā intervijā laikrakstam SestDiena stāstījis pats maestro.

"Pirms dažiem gadiem man zvana kāds viņa draugs: "Atnāc, vajag ar viņu pasēdēt, parunāt, atkal uzkāpis... Tu arī esi kādreiz dzēris, pastāsti, kāpēc vairs nedzer." Aizgājām, nosēdāmies. Visi drūmiem ģīmjiem uz mani skatās. Saku: "Veči, ko jūs no manis gribat? Mana atbilde ir ļoti īsa: vienīgā recepte, ko varu ieteikt, ir - nedzer, un viss būs kārtībā"," stāstījis Pauls.

Komponists arī piebildis, ka viņš pats nevēlētos kļūt par Latvijas prezidentu, bet šajā amatā vajadzētu ievēlēt kādu hokejistu, piemēram, to pašu Ozoliņu - tad visi būtu apmierināti.

Pats Raimonds Pauls nedzer jau gandrīz piecdesmit gadus, kopš 1962. gada, pat alu vairs neesot pielicis pie mutes. "Kompetes ar alkoholu jau esmu ēdis. Domāju, ka tagad man tas vairs nav bīstami," pašironiski stāstījis komponists.

Savukārt uz jautājumu, vai varbūt tomēr vajadzētu atsākt dzeršanu, Pauls atbild apstiprinoši: "Atsākt vajadzētu, jā. Bet tad ietu vaļā! Zin, kas pa šitiem gadiem nokrājies..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!