Foto: Mango

Sestdien, 6. novembrī, Rīgā, Sapņu fabrikā risinājās telekompānijas LNT pozitīvo emociju šova Zelta talanti 2010 fināls, kurā no sešiem finālistiem par uzvarētājiem tika atzīti Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības puiši.

Piecās šīs sezonas Latvijas Zelta talantu atlases kārtās tika izvēlēti 15 pusfinālisti, bet vienu no pusfinālistiem īpašā interneta balsojumā noteica skatītāji. No 16 finālistiem divos pusfinālos tika atlasīti seši talantīgākie dalībnieki, kuri sestdien cīnījās par galveno balvu 5000 eiro apmērā.

Vērtēt sešus talantīgākos šova dalībniekus finālā bija uzņēmies Radio SWH vadītājs Jānis Šipkēvics, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica un horeogrāfs, deju grupas Dzirnas vadītājs Agris Daņiļevičs.

Finālā par Zelta talanta 2010 titulu cīnījās topošā balerīna Grieta Grīnberga no Liepājas, jauniņā saksofoniste un vingrotāja Patrīcija Bloma, skanīgās balss īpašniece no Alūksnes Amanda Bašmakova,  Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība, kurā darbojas arī dziedātājs, grupas Gain Fast Kaspars Zlidnis, BMX triku meistars Dāvis Dudelis un 9 gadus vecā balerīna un pianiste Agate Zālīte.  

Finālisti uzstājās divas reizes - pirmo apli vērtēja žūrijas locekļi, kuri, piešķirot zvaigznītes, noteica, kuri no dalībniekiem cīņu turpinās. Tā kā visu finālistu sniegums pirmajā kārtā saņēma vismaz divas žūrijas zvaigznītes, fināla otrajā kārtā tikās visi seši Zelta talanta titula pretendenti.

Otrajā kārtā visiem finālistiem palīdzēja dažādi savas jomas speciālisti, piemēram, BMX braucējam palīdzēja velotriālists Jānis Lācis, bet Amandai Bašmakovai izpildīt dziesmu Noktirne palīdzēja bītbokseru trio PeR, kuri paši savulaik piedalījušies Zelta talantu šovā.

Lai gan žūrijas pārstāvji ikvienam no finālistiem veltīja atzinīgus un slavinošus vārdus, skatītāju balsojumā pārliecinošu uzvaru guva ielu vingrotāji, kuriem pārspēt un atrauties no otrās vietas ieguvējas - "zelta balss" īpašnieces Amandas - palīdzēja fināla otrās kārtas priekšnesums.

Ielu vingrotāji fināla cīņā rādīja priekšnesumu kopā ar puišiem no Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas, pirms savas uzstāšanās aicināja visus skatītājus balsot par viņiem un solīja uzvaras gadījumā iegūto naudu ziedot, lai valmieriešiem tiktu izbūvēts vingrošanas laukums - šis priekšnesumsun solījums līdz asarām aizkustināja žūrijā sēdošo horeogrāfu Daņiļeviču un nodrošināja puišiem uzvaru trešajā Zelta talantu sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!