Foto: DELFI

Trešdien, 25. jūlijā, Dzintaru koncertzālē noslēdzās jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2012 pirmā diena, kad plašāka publika beidzot varēja iepazīties ar visiem 16 jaunajiem talantiem, kuri uzstājās ar pasaules hitiem.

Jaunos censoņus vērtēja tādi Krievijas mūzikas biznesa pārstāvji kā Valērijs un Kontastīns Meladzes, Igors Nikolajevs, Leonīds Agutins, latviešu dziedātāja Laima Vaikule un citi, bet žūrijas priekšsēdētāju pienākumus, neraugoties uz iepriekš izskanējušajām runām, pildīja Raimonds Pauls un Igors Krutojs.

Cīņu atklāja Meksikas pārstāvji Los Rumberos de Massachusetts, bet Latvijas pārstāvji – grupa Framest (attēlā) - uz skatuves kāpa ar devīto kārtas numuru. Pēc latviešu pārstāvju teatrālā uzveduma žūrija sniedza savu vērtējumu – lielākā daļa žūrijas locekļu jauniešus novērtēja ar 11 ballēm, un kopā Framest ieguva 96 punktus.

Žūrijas kopvērtējumā Framest ierindojās otrajā vietā – pirmo vietu ieņēma apburošā Ukrainas pārstāve Marija Jaremčuka, bet otrajā vietā kopā ar Framest palika Itālijas pārstāvis Kostanco del Pinto, kurš uzstājās ar 16. kārtas numuru un tikai pēdējā brīdī pievienojās latviešu izpildītājiem augstajā pozīcijā.

Latvijas pārstāvju sniegums Jaunajā vilnī ne vienu vien pārsteidza – lai gan bukmeikeru prognozes liecināja, ka latviešiem šogad uz augstām vietām nav ko cerēt un viņu izredzes uzvarēt novērtēja kā visvājākās, pirmā konkursa diena grupu Framest izvirzījusi starp jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2012 līderiem.

Galerijā: ieskats mēģinājumā pirms zvaigžņu uzstāšanās un Jaunā viļņa 2012 pirmās konkursa dienas koncertā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!