Foto: Mango

Jauno puišu grupa PeR konkursu Jaunais vilnis 2010 sagaida bez stresa, jo puišiem apstiprināts gan konkursa repertuārs, gan skatuves tērpi. Turklāt PeR puiši nedēļas laikā nostiprinājuši krievu valodas zināšanas, bet, lai būtu jautrāki mēģinājumu procesi, viņi iemācījuši citu valstu konkursantiem pāris nepiedienīgas frāzes latviešu valodā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango grupas PeR puiši atklāj, ka pilnībā mainījuši domas par konkursu Jaunais vilnis. "Vispār par gatavošanās procesu varētu uzņemt dokumentālo filmu - tā kā par Maikla Džeksona tūri This is it, tā arī par mūsu gatavošanās tūri konkursam. Varu vien pateikt, ka mūsu stereotipi par šo konkursu ir pilnībā lauzti.

Ja iepriekš likās, ka te nekas nopietns nav, esam mainījuši savu viedokli par 180 grādiem, jo gatavošnās ir nopietna, ilga un produktīva. Pa šīm 15 dienām, ko pavadām konkursa mēģinājumos, esam ļoti mainījušies. Lai gan var teikt, ka mums viss ir gatavs, vēl atstrādājam savas dziesmas līdz vemšanai, lai nakts laikā varam piecelties un tās nodziedāt. Tāpēc konkursu gaidām bez stresa, jo esam kārtīgi pastrādājuši " atzīst Ralfs Eilands.

PeR puiši ir priecīgi, ka izdevies pierādīt konkursa režisoram Aleksandram Revzinam sava repertuāra izvēli, kuru gan pirms konkursa publiski nedrīkst atklāt.

"Esam riktīgi priecīgi, ka Revzins laikā, kad visiem konkursantiem tika mainīti tērpi un repertuārs, paziņoja, ka mums viss ir kārtībā. Arī laikā, kad parādījām savu jauno matu griezumu un krāsu, viņš atzina, ka ar jaunajām frizūrām izskatāmies kā īsti skatuves mākslinieki," lepojas Ralfs.

Lai gan puiši mēģinājumos pavada laiku no agra rīta līdz vēlam vakaram, viņi smejas, ka izdodas nozagt arī pa kādai stundai no miega, lai vēlā nakts stundā aizstaigātu līdz jūrai, kur puiši pat peldējušies kaili. Tā kā pretim mēģinājumu telpām Jūrmalas Cinevillā ierīkots lunaparks, puiši pat izmēģinājuši spēkus dažās atrakcijās, kur Pēterim Upeniekam izdevies tikt pie balvas - krokodila, kuru viņi nodēvējuši par Rodžeru.

"Tagad Rodžeru visur ņemam līdzi un domājam, ka, līdzko Jūrmalā ieradīsies krievu estrādes zvaigznes, tā mēģināsim sarunāt, lai uz Rodžera savus autogrāfus atstāj Filips Kirkorovs, Timati un citi," stāsta Pēteris.

PeR puiši atklāj, ka sadraudzējušies ar konkursantu no Krievijas Music Hayk un grupu Мураками. Savukārt mēģinājumu starplaikos puiši jau paguvuši iemācīt arī citzemju dziedātājiem sulīgus lamu vārdus. Tiesa viņi paši sola, ka neatklās, kādas frāzes iemācījuši, jo Mango lasītājiem te būšot vieta brīvai un radošai improvizācijai.

Taču noslēpums drīz vien atklājās - Krievijas konkursantu pārstāve pilnā nopietnībā paziņoja, ka jaunieši viņai iemācījuši frāzi: "Es gribu drāzties ar puišiem!", kā arī citus sulīgus lamu vārdus latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!