Neparastu pētījumu veikuši Mumbajas Valsts universitātes speciālisti, kas noskaidrojuši, ka vairākas no Kamasutrā aprakstītajām pozām ir ārkārtīgi bīstamas veselībai un to izpildītājiem draud ar nopietnām traumām.

Eksperimenta, ko vadīja indiešu doktors Vadžits Garabi, mērķis bija pārbaudīt, vai iespējams izpildīt visas dzimumakta pozas, kas aprakstītas Kamasutrā - senindiešu tekstā, kas veltīts mīlas mākslai.

Traktāta klasiskajā variantā aprakstītas 64 seksa pozas, tomēr to izpildīšanai nepieciešamas noteiktas fizikas iemaņas. Eksperimenta gaitā septiņi brīvprātīgo pāri centās izpildīt visas 64 pozas, un izrādījās, ka mūsdienu cilvēks ir spējīgs realizēt ne vairāk kā 40 no aprakstītajām pozām.

Pēc iegūto datu analīzes zinātnieki nonāca pie slēdziena, ka mūsdienu cilvēkam Kamasurtu nevajadzētu uztvert kā viennozīmīgu rokasgrāmatu seksuālām darbībām, tomēr, ja kāds par varītēm vēlas sasniegt nebijušu seksuālu baudu, orientēties uz tekstā aprakstīto pozu vienkāršākām variācijām.

Pēc zinātnieku domām, šīs grāmatas praktiskā nozīme ir nedaudz novecojusi, tādēļ tā vairāk būtu uztverama kā interesants vēsturisks dokuments, nevis kā ceļvedis austrumnieciskajā baudas pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!