Foto: stock.xchng

Zinātnieki no Bulgārijas kopā ar amerikāņu kolēģiem apvienojuši spēkus un pētījumu rezultātā nonākuši pie secinājumu, ka laukos dzīvojošo vīriešu dzimumlocekļu vidējais garums ir nedaudz lielāks nekā šis pats rādītājs pilsētniekiem, vēsta žurnāls Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

Speciālisti no medicīnas pētījumu iestādēm no Sofijas, Plovdivas, Losandželosas un Klīvlendas dažādos Bulgārijas reģionos veikuši pētījumu, lai noskaidrotu dzimumbrieduma perioda sākumu vīriešiem, un šim iemeslam bija izraudzīti 6200 klīniski veseli vīriešu dzimuma pārstāvji vecumā no viena līdz 19 gadiem.

 Zēni tika sadalīti 20 vecuma grupās pa 310 cilvēkiem katrā, bet pēc tam pētnieki izmērīja viņu augumu, svaru un dzimumorgānu garumu.

Pētījuma rezultāti parādīja, ka pubertātes periods bulgāru zēniem sākas 11 gadu vecumā, savukārt aktīvs primāro dzimumpazīmju attīstīšanās periods ir 12 līdz 16 gadu vecumā. Tāpat eksperti secinājuši, ka šis process turpina paātrināties, un dzimumbriedums zēniem iestājas ievērojami ātrāk, nekā tas bija pirms dažām desmitgadēm.

Tāpat zinātnieki pirmo reizi atklājuši korelāciju starp ģenitāliju izmēru un dzīvesvietas teritoriju. Pilnīga dzimumbrieduma laikā (19 gadu vecumā) pilsētās dzīvojošo vīriešu peņa garums miera stāvoklī vidēji ir 9,3 centimetri, bet lauciniekiem tas ir 9,7 centimetri. Šādas likumsakarības iemeslus zinātnieki pagaidām izskaidrot nespēj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!