Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Baltkrievijā uzbrukumu piedzīvojušas trīs no atraktīvajām Ukrainas organizācijas FEMEN aktīvistēm – viņas nolaupītas, bet pēc tam ar nogrieztiem matiem kailas izmestas mežā.

Šīs nedēļas sākumā trīs ukrainietes, kā jau ierasts, puskailas bija devušās protestēt pie Baltkrievijas Valsts drošības komitejas ēkas Minskā, bet pēc tam bez vēsts pazudušas un nevienam nav izdevies ar viņām sazināties.

Otrdien pazudušajām sievietēm izdevies sazināties ar citām FEMEN pārstāvēm - Inna Ševčenko (attēlā pa kreisi) pastāstījusi, ka viņa un abas biedres pirmdienas vakarā ap pulksten 19 Minskas dzelzceļa stacijā kritušas milcijas un VDK vīru gūstā.

Visām trim sievietēm aizsietas acis, stundām ilgi viņas kaut kur vestas ar autobusu, bet pēc tam attapušās mežā Gomeļas apgabalā, kur pakļautas pazemojumiem - viņas aplietas ar eļļu, izģērbtas, meitenēm draudēts gan ar nazi, gan aizdedzināšanu, bet pēc tam sievietēm nogriezti mati.

Visu notikušo vīrieši esot filmējuši, bet pēc tam sievietēm atņemti dokumenti un mobilie telefoni un viņas kailas atstātas mežā, vēstīts FEMEN organizācijas blogā.

Pēc pārdzīvotajām drausmām feministēm izdevies nokļūt līdz tuvējam Beku ciematam, kur viņas tikušas pie sakaru līdzekļiem un spējušas sazināties ar drošībā esošajām domubiedrenēm.

Tiesa, pēc telefona sarunas visas trīs cietušās atkal pazudušas, bet FEMEN organizācijas pārstāvji paziņojuši, ka pie sievietēm jau dodas Ukrainas vēstniecības darbinieki, lai nogādātu meitenes drošībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!