Ukraiņu sieviešu kustība FEMEN organizējusi protesta akciju pret Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva vizīti Kijevā – meitenes ķērušās pie jau pārbaudītiem līdzekļiem un akcijā piedalījušās ar kailām krūtīm.

Pēc kustības aktīvistu domām, Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča īstenotā politika šobrīd nav vērsta uz savu pilsoņu interešu aizstāvību, bet gan uz iztapšanu "odiozajam vecākajām brālim" - Krievijas impērijai.

FEMEN pārstāves uzskata, ka Medvedeva otrā vizīte Ukrainā izraisīs vēl lielāku šīs valsts politisko un ekonomisko rusifikāciju. Tāpat sieviešu tiesību aizstāves uztraucas, ka Ukrainas un Krievijas tuvināšanās radīs draudus ukrainietēm, kuras tikai tagad sāk sevi apzināties kā brīvas Eiropas sievietes.

"Janukoviča un viņa komandas darba totalitārās un patriarhālās pazīmes parādījās uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām, un tas rada draudus demokrātijas turpmākajai attīstībai valstī," satraukušās feministes un norādījušas, ka valsts politika mudina sievietes atrast bagātus līgavaiņus un kļūt par mājas rotu, nevis ģimenes galvu.

"Ukrainas un Krievijas draudzība novedusi pie tā, ka Janukovičs nedomā par ukraiņu sieviešu brīvību - viņš ir pārņemts ar Kremļa vīru iekarošanas ambīcijām," valsts vadītāja nostāju raksturojušas sieviešu tiesību aktīvistes.

"Krievijas ekspansija Ukrainā nozīmē ne tikai pilsoņu tiesību un brīvības ierobežojumus, bet arī padomju gadu vērtību atgriešanos. Ukraiņu sievietēm brīvība nozīmē franču smaržu aromātu, nevis kirzas zābakus. Mēs neatdosim mūsu valsti un tautiešus saplosīšanai krievu lācim," apņēmības pilnas ir Ukrainas feministes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!