Foto: F64

Amerikāņu uzņēmums Little iApps izstrādājis iPhone paredzētu programmu, lai palīdzētu modernajiem katoļticīgajiem apgūt grēksūdzes procesu – šo jaunievedumu visnotaļ kritiski novērtējis Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats (attēlā).

Programmiņa lietotājiem piedāvā reģistrēties interneta vietnē un tur atzīmēt, kādā veidā grēku sūdzētājs pārkāpis kādu no desmit baušļiem - programma gan nav iecerēta kā īsta grēksūdze, jo pieņemt to un atlaist grēkus var tikai īsts priesteris.

Šī aplikācija izveidota pēc pāvesta Benedikta XVI ieteikuma, lai jaunieši varētu izmantot modernus saziņas veidus arī komunikācijā ar baznīcu.

"Modernās tehnoloģijas var izmantot, lai saņemtu konsultāciju no priestera, ne palaistu publiskā telpā savus grēkus," iPhone izveidoto programmu portālam Diena komentējis Romas katoļu baznīcas kardināls Pujats.

Viņš paudis pārliecību, ka šāda produkta parādīšanās tirgū tikai atbaidīs cilvēkus no vēlmes sūdzēt grēkus, un apšaubījis, ka iPhone rīks mudinās jauniešus vairāk pievērsties kristietībai.

"Tie, kas ir tālu no baznīcas, tie nav steidzīgi atlaist grēkus. Grēku sūdzēšana ir noslēpums, tā ir tieša saruna ar garīdznieku. Šāda ierīce  neko nepalīdzēs, tikai ļaus citām personām vākt informāciju, ar kuru pēc tam varēs manipulēt," brīdinājis Pujats.

Romas katoļu baznīcas kardināls ir pārliecināts, ka baznīca ir vispiemērotākā vieta grēku sūdzēšanai.

"Var viegli atrast baznīcu un priesteri. Baznīca gaida ikvienu, kāpēc jāsēž mājās un jāatzīstas grēkos. Telefonu var izmantot kāds slimais, lai piezvanītu un uzaicinātu priesteri pie sevis. Grēkus sūdz baznīcā, nevis pa telefonu," savu pārliecību paudis kardināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!