Pirmdien, 9. novembrī, Ukrainas Neatkarības laukumā pie ercenģeļa Mihaela pieminekļa notikusi savdabīga antistresa akcija ar nosaukumu Demarlezācija, kas bija iecerēta kā kijeviešu uzmundrināšana valstij grūtajos "cūku gripas" epidēmijas laikos.

Akciju rīkoja sieviešu kustība FEMEN, kuras aktīvistes ir pārliecinātas, ka "cūku gripa" ir tikai mākslīgi izdomāts veids, kā lielos apmēros izzagt valsts naudu. Meitenes šādi pauda savu sašutumu pret panikas radīšanu vietējos iedzīvotājos, kas notiek ar mērķi cīņā par prezidenta krēslu manipulēt ar saasinātām sociālām tēmām.

Akcijas laikā meitenes demonstrēja "pozitīvu šoka terapiju" un pierādīja, ka marles apsēji, kas ikdienā paredzēti aizsardzībai pret cūku gripu", var noderēt, arī piesedzot intīmākas ķermeņa daļas. Publiskā vietā atklāti skūpstoties, aktīvistes savu nostāju centās demonstrēt tiem kijeviešiem, kuri, ietinušies marlēs, ir visvairāk pakļauti valdošajam stresam un panikai.

"Spekulācija ar epidēmiju, seksa skandāli - mēs ar šausmām domājam, kas mūs sagaida nākotnē. Šobrīd ir ļoti svarīgi nezaudēt uzņēmību, veselo saprātu un nekrist panikā. Pozitīvas emocijas - tās vienmēr ir labākās zāles," vietējai presei akcijas mērķus skaidrojusi kustības FEMEN līdere Anna Gucola.

Mango jau ziņoja, ka pagājušās nedēļas sākumā Kijevā norisinājusies kāda cita savdabīga protesta akcija, kuras laikā kāda vietējā māksliniece un blogeris pie pilsētas rātsnama imitēja dzimumaktu un demonstrēja pornogrāfiska rakstura attēlus.

Foto: Delfi.ua.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!