Foto: F64

Amerikāņu vīriešu žurnāls Esquire šonedēļ publicējis savdabīgu "seksa atlantu" – sarakstu ar sievietēm, kuras žurnāla redakcija uzskata par visseksīgākajām tajās valstīs, kurās viņas dzimušas un vismaz kādu laiku dzīvojušas.

Tituli sievietēm piešķirti par skaistām acīm, lieliskām figūrām, par īpašu šarmu, par sasniegumiem sportā un mākslā, par tuvumu valdošajai varai un pat par aktīvu dzīves pozīciju. Tādējādi topā iekļautas bijušās un esošās "skaistuma karalienes", aktrises, dziedātājas, modeles, sportistes, žurnālistes, politiķu sievas un pat viena bijusī seksa verdzene no Kambodžas.

Atlanta sastādītāju galvenā doma bijusi "nepalaist garām nevienu pasaules valsti", tāpēc sarakstā iekļautas skaistules no 195 pasaules valstīm. Izņēmums bijušas tikai divas valstis - Vatikāns un Dominika -, kuras tika diskvalificētas par Romas pāvesta Benedikta XVI nevēlēšanos atvainoties un atzīt katoļu garīdznieku seksuālos noziegumus daudzu gadu garumā.

Par skaistāko amerikānieti aptaujā tika atzīta aktrise Minka Kellija, kura šī žurnāla aptaujā pirms dažām dienām tika nosaukta arī par 2010. gada seksīgāko planētas sievieti. Seksa atlantā iekļuvušas arī citas pazīstamas aktrises - Izraēlā dzimusī Natālija Portmena, Dienvidāfrikā dzimusī Čārlīza Terona, itāliete Monika Beluči, kanādiete Reičela Makadamsa un citas.

Par seksīgāko krievieti atzīta šobrīd Lielbritānijā dzīvojošā supermodele Natālija Vodjanova, bet par seksīgāko ukrainieti - bijusī valsts premjerministre Jūlija Timošenko. Seksīgākā lietuviete ir dziedātāja Jurga, bet seksīgākā igauniete - modele Karmena Kāsa.

Plaši pārstāvētas arī politiķes - par savas valsts seksīgākajām pārstāvēm nosauktas Francijas pirmā lēdija Karla Bruni, Argentīnas prezidente Kristīna Fernandesa de Kirhnere, Azerbaidžānas pirmā lēdija Mehribana Alijeva, Jordānijas karaliene Ranija un citas.

No sportistēm sarakstā iekļuvusi arī serbu tenisiste Ana Ivanoviča, savukārt seksīgākās latvietes tituls ticis 29 gadus vecajai tāllēcējai Inetai Radēvičai (attēlā), kura šogad Barselonā kļuva par Eiropas čempioni tāllēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!