Foto: F64
Baltijā populārais mūziķis Lauris Reiniks (attēlā) uzskata, ka Latvija kļūs labāka, ja visi celsimies un paši iesaistīsimies procesos, bet tos, kuri sēž mājās un par visu īd, dziedātājs ironiski dēvē par "dīvānā pirdējiem".

"Neviens, kuram ir apšaubāma reputācija, nedrīkst būt valdībā. Kā esmu novērojis, dzīvojot ārzemēs, Amerikā un Anglijā pirmais ir reputācija. Tiklīdz tajā parādās kāds mazs melnumiņš, cilvēki pamet darbu, jo viņiem ir sirdsapziņa," savos novērojumos ar raidījumu Nekā personīga dalījās mūziķis.

Viņš kā tautas pārstāvis iesaistījās arī nesen notikušajos simboliskajos oligarhu kapu svētkos, un uzskata, ka mums visiem, tā vietā, lai klausītos populistiskos saukļos un akli paļautos uz politiķu dotajiem solījumiem, pienācis laiks celties un darīt labus darbus savas valsts labā.

"Tos, kuri sēž mājās, neko nedara un par visu īd, sauc par, es atvainojos "dīvānā pirdējiem". Viņi sēž un vienkārši šķendējās, bet ko viņi dara paši?" retoriski jautā mūziķis.

Oligarhiem mūziķis iesaka tā vietā, lai vienkārši raustu naudu, dalīties tajā arī ar citiem un vairāk ieklausīties savā sirdsapziņā. "Dievs nav mazais bērns - viņš visu zina! Visi šajā dzīvē vienmēr saņem pēc nopelniem, un labie vienmēr uzvar," negodīgos politiķus brīdina Reiniks.

Arī paša mūziķa mamma Dace Reinika darbojas Saeimā, un dziedātājs savas mammas darbību politikā tikai atbalsta, lai gan Reinika pieder tā sauktajai "oligarhu partijai" jeb Zaļo un zemnieku savienības deputātiem.

"Cik es zinu, viņa ir godīga pilsone, un man liekas, ka viņa ne reizi nav pat runājusi ar savas partijas vadoni," par mammas darbību politikā spriež Lauris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!