Foto: Publicitātes foto

Jaunā dziedātāja Rūta Dūduma (attēlā), kura atpazīstamību guva, kopā ar mammu piedaloties LNT šova Dziedošās ģimenes otrās sezonas raidījumos, nu redzama TV3 šovā Mūsu zelta dziesma, kas ir jau ceturtais šovs pēc kārtas, kurā piedalās jaunā censone.

"Pēc Dziedošajām ģimenēm man atvērās visas durvis. Šovā ieguvu zināmu atpazīstamību un noderīgus kontaktus, jo aizkulisēs sanāca iepazīties ar daudziem profesionāļiem," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Rūta.

Piedalīties šovā Mūsu zelta dziesma kā bekvokālistei viņai piedāvājis viens no jauniegūtajiem paziņām - mūziķis Kristaps Krievkalns. Rūta muzicē meiteņu grupā Amurrr, un piedāvājums izteikts visā trim grupas meitenēm - Rūtai, Madarai un Lībai, taču Lība mācību dēļ atteikusies, tāpēc šovā redzamas Rūta un Madara.

"Kad man piedāvāja atkal piedalīties šovā, nosmējos, ka gads jau pagājis un atkal laiks šovam. Zināju, ka varu apvienot mācības ar televīziju, tāpēc ar prieku pieņēmu piedāvājumu," smejas jaunā dziedātāja, kura ikdienā studē vokālo mākslu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā, kā arī muzicē grupā Into One.

Viņas grupa jau iemantojusi zināmu popularitāti, sadarbojas ar pazīstamiem mūziķiem, tostarp, Normundu Rutuli, un nupat ierakstījuši savu jaunāko hitu - kaverversiju grupas Labvēlīgais tips dziesmai Es nav redzējis.

Rūta, kura sadarbojas arī ar Lauri Reiniku, lepojas ar to, ka kā bekovokāliste var piedziedāt pazīstamiem Latvijas solistiem, un uzskata, ka arī bekvokālista profesija ir gana atbildīga.

"Būt par bekvokālisti nav nekas apkaunojošs - tā ir neatsverama pieredze. Ja kādreiz uzsākšu karjeru kā soliste, labprāt turpināšu arī bekvokālistes gaitas, jo ir interesanti un noderīgi piedziedāt dažādām mūzikas zvaigznēm, atrast, kā kuram pielāgoties, saprast katra īpašo skanējumu," par profesiju stāsta Rūta.

Pēdējos četrus gadus viņa rudens laiku velta muzicēšanai televīzijas šovos. "2008. gadā piedalījos LTV šovā Latvijas talanti, nākamajā gadā startēju TV3 Koru karos Rīgas kora sastāvā, tad nāca Dziedošās ģimenes, un nu - Mūsu zelta dziesma," savu šovu pieredzi uzskaita jaunā māksliniece, kuru darbs televīzijas projektos pozitīvi uzlādē visam gadam.

"Citiem varbūt šķiet, ka es lienu visos šovos, jo man gribas izrādīties, bet tā nav. Piedaloties kādā no šiem lieliskajiem projektiem, es gūstu tādu pozitīvās enerģijas lādiņu, ka pietiek visam gadam. Man vienkārši prasās būt šovā!" par savu "atkarību" smejas Rūta.

Viņa atzīst, ka pēc svētdienu koncertiem, protams, ir arī zināms nogurums, taču tas ir patīkams nogurums, kam klāt nāk arī prieks un gandarījums par paveikto.

Galerijā: Rūtas Dūdumas gaitas TV šovos un kopā ar grupām Amurrr un Into One.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!