Foto: F64

Paziņojot Eirodziesmas 2012 uzvarētāju, šova vadītājs Valters Frīderbergs nedaudz sapinās savā sakāmajā, pirmajā brīdī liekot visiem saprast, ka uzvarējis Samantas Tīnas un Dāvida Kalandijas duets. Neveiklajā situācijā nepatīkami sajutušies paši mūziķi, kuri jau sajutuši uzvaras prieku, kad izrādījies, ka paveicies citiem.

"Tā nav forša sajūta. Sēžot un gaidot rezultātus, emocijas ir ļoti sakāpinātas. Mums bija liels šoks, kad paziņoja, ka trešajā vietā paliek Mad Show Boys, uz ko mēs likām lielas cerības. Sapratām, ka paliekam mēs un Anmary. Valters paziņoja, ka uzvarētāja ir meitene, kam palīdzēja puisis, un viss bija skaidrs, jo ar Anmary puišu uz skatuves nebija!

Tās mums bija tādas emocijas! Es atceros, kā prasīju mūsu pianistam Didzim - kas notiek? Un te pēkšņi - kaut kāds blackouts - uz skatuves kā uzvarētāju izsauc Anmary. Patīkami tas nebija, jo uzvaru gaidījām visi, kas bijām trijniekā.

Valteram sanāca ļoti neveiksmīgs joks. Mēs par to vēl parunāsim zem četrām acīm. Es vēl pāris dienas atpakaļ iepazīstināju Valteru ar savu suni, un tagad būs jāpārrunā, kādas tad īsti būs mūsu attiecības.

Sanāk, ka es iepazīstinu savu labāko draugu ar Valteru, un viņš man šitā," sarunā ar DELFI Izklaide savu neizpratni par Valtera it kā joku pauž Samanta. Viņa spriež, ka atbildot uz tik neiejūtīgu Valtera rīcību, viņai klātos apvainoties.

"Man liekas, ka būs jāapvainojas, gan ne uz ilgu laiku. Viss jau kārtībā - kam negadās, saprotu, ka arī viņi satraukumā bija pārlekuši pāri rindiņai un mēģināja glābt situāciju, bet sanāca tā, kā sanāca. Taču man ir liels prieks par Anmary un viņas fantastisko atgriešanos uz skatuves. Viņas dziesma arī man visu laiku skan galvā," optimistiski spriež dziedātāja.

Par spīti pārpratumam, Samanta un Dāvids ir ļoti laimīgi arī par iegūto otro vietu. "Mēs negaidījām otro vietu, domājām, ka ja paveiksies, tiksim trijniekā," stāsta Dāvids. Duetu ļoti priecē fakts, ka viņi ir pirmajā vietā pēc žūrijas balsojuma.

"Vienubrīd likās, ka tas ir neiespējami - katrs pārstāvam savu mūzikas stilu, un pēdējo nedēļu vispār bija ārprāts," smejas Samanta, bet Dāvids atklāj, ka abu starpā bijuši arī lieli strīdi. Tomēr Eirodziesmas mākslinieciskās padomes eksperti novērtējuši duetu kā izcilu projektu un devuši ieteikumu turpināt kopā muzicēt, ko Samanta un Dāvids ņems vērā.

"Noteikti paliks Samanta Tīna un Dāvids Kalandija atsevišķi, bet par duetu vēl skatīsimies. Apstāties mēs neatstāsimies, un tas būtu grēks - pārtraukt kopā dziedāt, ja tik profesionāla žūrija mūs tik augstu novērtējusi. Ja skan labi un ir rezultāts - kāpēc ne?" par muzicēšanas turpināšanu kopā ar Dāvidu spriež Samanta.

Valtera jociņš nav mazinājis Samantas un Dāvida vēlmi turpināt startēt Eirodziesmā. "Pirmās vietas iet un mainās, bet otrā ir stabila - mums vēl ir kur augt," uzskata Samanta.

Video: Samantas Tīna viltus prieki (autors - xoxo.lv)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!