Foto: DELFI

Okartes skatuves 2 dalībniece Sandija Vīgante (attēlā) godīgi atzīst, ka pēc gandrīz diviem slēgtās telpās nodzīvotiem mēnešiem viņai brīžiem sāk "iet ciet" – meitene krīt izmisumā sausas roku ādas dēļ un reizēm spiesta pat dzert nervu zāles.

"Es esmu ļoti emocionāls cilvēks - no manas sejas uzreiz var redzēt, kas manī notiek. No vienas puses, tas ir ļoti labi - varu skaistāk mīlēt un skaistāk ienīst, jo visu izjūtu spēcīgāk. Pēdējās trīs dienas bija tā, ka sēžu stūrītī un ne ar vienu nerunāju. Apzināti distancējos no citiem, jo nevēlos, lai kāds cieš mana noskaņojuma dēļ," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro Sandija.

Tā kā arī atbalstītāji viņu iepazinuši kā pozitīvu meiteni un iedvesmojas no Sandijas dzīvesprieka, viņa nevēlas likt faniem vilties, pēkšņi zaudējot optimismu.

Negatīvās emocijas Sandija uzsūkusi no apkārtējiem. "Šeit iekšā visu laiku valda negatīvisms. Visi grib mīļoties, mājas, svaigu gaisu, bet tā te nav. Nav arī iespējas atiet no tā visa - pasportot, iziet pastaigā, tāpēc dusmas izliekam viens uz otru - nemitīgi dzirdu, kā kāds ar kādu strīdas.

No tās apziņas, ka esam kā sprostā, lēnām "iet ciet". Reizēm ir tā, ka šķiet, ka vieglāk būs paņemt kredītu, lai samaksātu soda naudu par šova pamešanu, un iet ārā," stāsta jaunā dziedātāja.

Brīžos, kad viņai ir pavisam smagi, meitene saraksta visas sliktās domas uz lapas, tad saburza to un izmet miskastē, tādējādi atvadoties no visām negatīvajām emocijām. Viņa arī atgādina sev sākumā izvirzītos mērķus, kuru dēļ piedalās Okartes skatuvē 2.

"Piemēram, Lingita man atrakstīja, ka šovs viņu no puņķu lupatas padarījis par īstu sievieti. Ticu, ka arī es varu izturēt grūtības, lai mainītu dzīvi," par draudzenes atbalstu stāsta Sandija.

Depresīvākajos brīžos meiteni spējot nokaitināt dažādi nieki. "Es varu uzvilkt nepatīkama auduma bikses un tā dēļ krist panikā. Nupat sapsihojos tāpēc, ka man ir sausa āda uz rokām. Tādos brīžos aizeju uz tualeti vai dušu un izraudos, attīru organismu no visām negatīvajām emocijām," sajūtas raksturo meitene.

Lai Sandijai un pārējiem jauniešiem palīdzētu tikt galā ar emocijām, jauniešiem LNT dzīvoklī piegādātas speciālas nomierinošās tabletes, kuras Sandija atzinusi par efektīvām un šad tad arī iedzer.

"Esam vairāki, kas lieto šīs nervu zāles. Protams, cenšos neaizrauties, jo apzinos, ka pie zālēm viegli pierast, bet reizēm tiešām tas ir vajadzīgs," skaidro Sandija. Viņa gan uzskata, ka psihoterapeita palīdzība, lai tiktu galā ar emocijām, pēc šova viņai nebūs vajadzīga - pietiks ar mēnesi prom no civilizācijas.

Meitas nervozitāte nopietni satraukusi arī Sandijas mammu. "Visas savstarpējās problēmas esam atrisinājušas, un tagad mamma atzinusi, ka ļoti uztraucas par maniem nerviem - viņa jūt, ka es esmu nervoza un uzvilkta; man ir vāji nervi. Te emocionāli ir ļoti grūti - ne velti Liene Brikouska salūza jau pēc nedēļas," talantu emocionāli smagos dzīves apstākļus raksturo Sandija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!