Foto: EPA/LETA
Komentējot to, kādi cilvēki kļūst par mācītājiem, seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs norāda, ka vairumā gadījumu tie ir varaskāri cietēji, kuriem nekad nebūs labi, bet par katoļu mācītājiem lielākoties kļūst vīri, kuri vēlas noliegt savu daudzos gadījumos netradicionālo orientāciju.

"Cilvēkiem, kuriem nav iespējas precēties, bet ļoti gribas varu, kļūšana par mācītāju ir iespēja pulcēties viena dzimuma pārstāvju - geju kopienā," sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj Šulcs un tiem, kuri steigsies paziņot, ka tā tas noteikti nav, jautā: "Ja garīgajā seminārā ir tikai vīrieši, kuriem nav seksa ar sievietēm, kur tad īsti paliek vīrieša sēkla?"

"Pareizticīgajiem pat ir tāda lieta kā "galējas pakļaušanās rituāls", kuru neizpildot, nav iespējams pievienoties pareizticīgo kopienai. Šajā rituālā galvenais visus "ņem priekšā"," stāsta Šulcs.

Jautāts, kādēļ mācītāji tik ļoti nosoda to, ar ko paši nodarbojas, seksologs norāda, ka tas, ko stāsta "uz āru", ir pavisam kas cits. "Tas ir līdzīgi kā stāsti par to, ka padomju laikos nebija seksa, bet nosodīšana no psiholoģijas viedokļa ir pārnese - pēc šausmīgajiem nodarījumiem rodas vainas sajūta, ko iespējams pārnest uz citiem, viņus nosodot".

Lūgts komentēt to, ka katoļu baznīca seksuālās vardarbības upuriem kompensācijas izmaksā milzu summas un cietušo vidū nereti ir bērni, seksologs atklāj: "Protams, arī pedofilija ir cieši saistīta ar varu. Par mācītājiem nereti izvēlas kļūst ne vien slēptie pedofili, bet arī cilvēki ar tikpat ļoti specifiskām tieksmēm, piemēram, varmākas un nekrofili".

Luterāņu mācītājiem precēties ir atļauts, tomēr Šulcs norāda, ka arī tur lielākoties normālu un pozitīvu attiecību starp vīrieti un sievieti nav. "Tas izveidojies tādēļ, ka kristiešiem sieviete ir otrās šķiras cilvēks, pret sievieti nav pietiekami lielas cieņas, sievieti nenovērtē. Mācītāju sievas reti kad ir laimīgas un plaukstošas sievietes," teic seksologs.

Seksologs Šulcs iezīmē varaskāra perverta, kurš savas tieksmes vēlas maskēt kristietības aizsegā, psiholoģisko portretu:

Profesionāls cietējs - cieš vienmēr, arī no attiecībām ar valsti. Turklāt šādi cilvēki cietīs pārākajā pakāpē un viņiem nekad un nekas nebūs labi.

Agresīvs - agresija pārsvarā izpaužas pret citu uzskatiem. Ja kaut kas nav atļauts kristietībā - tas nav atļauts vispār.

Tautas kultūras sakņu nīdējs, kurš Latvijā kā pirmo iznīcinātu Dainu skapi. 

Cilvēks ar kompleksiem seksuālajā jomā. Ja apprecas, liek ciest arī sievietei, jo ar seksu nodarbojas tikai tādēļ, lai radītu bērnus, nevis tādēļ, ka mīl un vēlas sniegt un gūt baudu.

Alkatīgs - atliek vien paskatīties, ar kādiem auto brauc mācītāji; baznīcām ir zeltīti kupoli, bet pie baznīcām nereti apmetas ubagi.

Liekulīgs - sludina, ka jādzīvo pieticībā, bet dzīvo izšķērdīgi un grezni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!