Foto: Mango

Šarmantā dažādu televīzijas raidījumu vadītāja un festivāla Jaunā viļņa dienasgrāmatu veidotāja Maija Silova (attēlā) nu jau atguvusies pēc vairāk nekā divu nedēļu ilgā saspringtā darba grafika konkursa laikā, un, atskatoties uz padarīto, viņa neslēpj savu gandarījumu.

Filmējot Jaunā viļņa dienasgrāmatas, Silovu divu nedēļu garumā ik darba dienas vakaru varēja redzēt LNT kanālā - katrā raidījumā jaunā sieviete skatītājus priecēja ne tikai ar žilbinošu izskatu, bet arī stilīgiem un rūpīgi pārdomātiem tēliem.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Silova atklāj, ka Jaunā viļņa laikā viņa filmēšanās vajadzībām pārģērbusies vidēji divas reizes dienā.

"Mūsu filmēšanas grupa ar konkursantiem pavada 16 dienas, tādēļ mēs filmējam ne tikai koncertus, bet arī visus pasākumus, kas ir saistīti ar Jauno vilni. Iegādājoties tērpus, vadījos pēc zelta likuma - lai ir ērti un estētiski pievilcīgi. Zinot, cik ārkārtīgi dinamisks būs desmitais jubilejas gads, izvēlējos multifunkcionālus tērpus. Kaut arī paspēju uzvilkt vakarkleitu, vairāk devu priekšroku kokteiļkleitiņām un smart casual stilam," sava stila noslēpumus atklāj Silova.

Gadiem ilgi veidojot raidījumus par Jauno vilni, Silovai izveidojies viedoklis arī par Krievijas šovbiznesa zvaigžņu stilu.

"Man liekas, ka pēdējos gados ļoti izkopts stils ir Kristīnai Orbakaitei, arī Alsu vienmēr ir eleganta un kopta. Estrādes mākslinieku veidols mani ne īpaši saviļņo, bet cepuri nost Valērija Ļeontjeva priekšā, kurš vairāku gadu desmitu garumā ir spējis neapstāties un mūždien pārsteigt ar kaut ko jaunu. Un nav svarīgi, vai tas patīk vai nepatīk vairumam," vērtē pašmāju stila eksperte.

Atskatoties uz vairāk nekā divu nedēļu garumā paveikto, Silova atzinīgi vērtē savu un savas komandas padarīto.

"Saņēmām ārkārtīgi daudz pateicības vārdu no Jaunā viļņa organizatoru puses. Viņi atzina, ka tādu darbu apjomu spējam paveikt tikai mēs. Tas ir ļoti patīkami, teikšu to bez liekas kautrības. Ne tikai slodze, bet arī atbildība ir milzīga, jo sadarbojamies ar maskaviešiem un tas nav vieglākais ceļš, toties tas ļoti paaugstina kvalifikāciju," pieredzi raksturo Silova.

Uz jautājumu, kā viņai vairāk nekā divu nedēļu garumā izdevies vienmēr izskatīties pievilcīgi un tikt galā ar milzu darbu apjomu, Silova atklāj savu īpašo noslēpumu.

"Īpašais knifiņš ir nedzert un netusēties, bet strādāt un strādāt daudz," smejoties atklāj jaunā sieviete, kurai dienasgrāmatu filmēšanā labi izskatīties ne tuvu nav vienīgais uzdevums - Jaunā viļņa dienasgrāmatu veidošanā piedalās vien pāris cilvēki, kuriem ik vakaru jānodrošina interesantākie jaunumi no konkursa norises gaitas.

"Man ir jārisina vēl daudzi ar Dienasgrāmatām saistīti organizatoriski jautājumi. Pie tam mums ir aktīvā, dinamiskā montāža, kad ļoti strauji mainās kadri - tas ir ļoti liels izaicinājums visai komandai, jo ir jābūt safilmētam lielam apjomam. Formāts netiek izdomāts, bet gan akceptēts no organizatoru puses. Diemžēl raidījums nav no gumijas un tajā iekļūst tikai tik, cik var iekļūt formāta kontekstā, bet katru sezonu uz Maskavu sūtām 200 stundu nofilmētu materiālu," atklāj Silova.

Par šī gada saviļņojošāko notikumu Jaunā viļņa laikā Silovai kļuvis īpaši Jaunā viļņa dienasgrāmatai veltīti pilotu paraugdemonstrējumi.

"Pilotu komanda Baltic Bees veltīja Jaunā viļņa dienasgrāmatai parauglidojumu! Kad debesīs četri piloti tandēmā veidoja ārkārtīgi skaistu "viļņa" ornamentu un, nolaižoties uz zemes, to velta īpaši Jaunā viļņa dienasgrāmatai, tas bija skaisti, pacilājoši un romantiski," sajūtās dalās Silova.

Lai gan Jaunais vilnis noslēdzies, jaunajai sievietei darbu nav kļuvis mazāk - viņa sākusi darbu pie jaunās sezonas plānošanas, kad televīzijas ekrānos atkal nonāks viņas producētais raidījums Stila akadēmija, kurā šogad iecerēti daži jaunumi. Tāpat pieredzes bagātā televīzijas darbone saņēmusi dažus interesantus piedāvājumus no citām valstīm.

"Ir bijuši daži piedāvājumi gan no Ukrainas, gan Krievijas vadīt raidījumus un veidot karjeru tur, bet, lai to darītu, tur ir jādzīvo uz vietas - pastāvīgas filmēšanas, fotosesijas, kastingi jauniem projektiem, bet līdz šim man nav bijusi vēlme un tādas patiesas motivācijas aizbraukt no valsts. Bet, kā saka, nekad nesaki nekad! Pagaidām esmu noskaņota būt šeit, bet dzīve ir tik neparedzama," atzīst pievilcīgā televīzijas raidījumu vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!