Foto: F64

Šovā Okartes skatuve iepazītais jaunais mūziķis Silvestrs Streičs (attēlā centrā) pēc izbalsošanas nesēž rokas klēpī salicis – viņš jau gatavo dziesmas, lai tad, kad šovs noslēgsies, kopā ar T-Band parādītu Latvijai, ko nozīmē īsts rokenrols.

"Pēc izbalsošanas no šova nedaudz atpūšos, bet tai pašā laikā aktīvi taisu dziesmas. Nupat esmu sarakstījis dziesmu ar nosaukumu This World Is Like a String, kuras stāsts balstīts uz manas pavisam personīgas pieredzes. Tas ir stāsts par to, ka pasaule ir kā stīga - stipri spēlēsi - saplīsīs, liksi dzīvē lielas likmes - salūzīsi,"  izklaides portālam Mango savas gaitas pēc šova telpu atstāšanas atklāj Silvestrs.

Viņš stāsta, ka, lai gan mūzikas eksperts no Lietuvas šova dalībniekiem mācījis knifiņus, kā radīt hītu pēc tīri matemātiskiem principiem, viņš tā nevēlas darīt.

"Es jau varu uzrakstīt hītu, arī matemātiski izrēķinot, bet kāda jēga no dziesmas, ja tajā nav dvēseles? Es rakstu no savām jūtām. Manas dziesmas varbūt top ilgāk, bet tās ir no sirds un dvēseles," savu tehniku atklāj jaunais mākslinieks.

Pagaidām Silvestrs, kurš LNT šovā pirmo reizi kāpa uz skatuves kā mūziķis, cer, ka par viņa grupu kļūs tie paši draugi no T - Band. Viņš turpina atbalstīt savējos, kā māk, tāpēc iecerējis saviem draugiem Kristapam un Košai piedāvāt savu jauno dziesmu atskaņošanai koncertā, jo abiem jauniešiem, kas palikuši šovā, sāk aptrūkties repertuāra. Tāpat Silvestrs cer kādā koncertā piespēlēt grupas biedriem ģitāru, bet, kamēr tas vēl nav izdevies, viņš aktīvi atbalsta T-Band ar balsojumu.

"Minimālais balsojums bija tad, kad par viņiem nobalsoju piecas reizes, maksimālo neatceros," smejas Silvestrs.

Interesanti, ka puisis, kurš jau pirmajā uzstāšanās reizē pārsteidza skatītājus ar savu latviešiem neierasto balss tembru, pirms šova vispār nebija uzstājies un pat īsti neticēja, ka viņam uz skatuves varētu kas sanākt.

"Atlasēm mani pieteica māte, un es izdomāju aiziet un paskatīties, kas man sanāks. Biju ļoti pārsteigts, ka izdevās tikt šovā, jo pirms tam nekur uzstājies nebiju, arī mācījies mūziku ne. Pat ģitārspēli apguvu pats, vienīgais mans skolotājs bija internets," stāsta jaunais talants.

Diemžēl jaunā dziedātāja priekšnesumus mums šovā Okartes skatuve nebija lemts baudīt visai ilgi, jo Silvestrs bija viens no pirmajiem, kuru izbalsoja, lai gan daudzi šova skatītāji tieši viņu uzskatīja par līderi. Tagad, atskatoties uz šovā padarīto, Silvestrs spriež, ka repertuārā vajadzējis izdarīt korekcijas un tad T-Band klātos labāk, taču viņš neskumst par ātro izbalsošanu.

"Esmu vinnētājs jau ar to, ka vispār iekļuvu šajā šovā. Tā man bija iespēja arī parādīt Latvijai savu pirmo dziesmu," teic Silvestrs, piebilstot, ka priecājas par to, ka ticis brīvībā, jo dzīves apstākļi LNT telpās nebija viņam piemēroti un tikai bremzēja radošo garu.

"Tajā atmosfērā varēja radīt tikai raudamos gabalus, bet man jau gribas tādu kārtīgu rokenrolu! Rokenrola rakstīšanai vajag brīvību, un tagad man tā ir," stāsta Silvestrs.

Jaunais mākslinieks uz dzīvi skatās reāli, tāpēc nesola drīzumā izdot albumu, kas pilns lētām dziesmiņām - tā vietā viņš labāk pie dziesmām pastrādās ilgāk, lai rezultāts būtu kvalitatīvāks, taču ambīcijas puisim ir lielas.

"Es centīšos kļūt par Latvijas rokenrola karali," drosmīgi teic puisis, kurš jau talantu šovā startēja ar segvārdu Karalis.

Bez mūzikas Silvestru aizrauj arī režija, kā nekā viņš ir pazīstamā režisora Jāņa Streiča mazdēls un pirms vairāk nekā gada traģiski bojā gājušā režisora un mūziķa Kristapa Streiča dēls.

"Šajā jomā ļoti daudz esmu mācījies no tēva," atklāj Silvestrs, bilstot, ka viņam ir sāpīgi skatīties, kā medijos atkal un atkal tiek iztirzāti tēva traģēdijas apstākļi.

Tos, kuri nevēlas gaidīt LNT šova noslēgumu, lai atkal dzirdētu Silvestru, muzicējot kopā ar T- Band, viņš aicina oktobra beigās apmeklēt viņa un grupas koncertu festivālā Bildes, kur T-Band muzicēs kopā ar Normundu Rutuli un Māri Grigali.

"Jā, daudziem liksies, ka mūsu stili neiet kopā. Taču es uzskatu to par izaicinājumu, un tieši tas ir interesanti. Vai mums jādzied tikai tas, ko klausītāji no mums sagaida? Nekādā gadījumā! Es nedancošu pēc citu stabules - esmu dzimis brīvībai," sola Silvestrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!