Foto: Mango

Svētdien noslēdzās TV3 šovs Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņa, kuru septiņas nedēļas vadīja pieredzējusī televīzijas "seja" Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā ar žūrijas locekli Andri Bērziņu) - lai gan svētdienu vakari viņai tagad būs brīvi, atpūsties Sipeniecei nesanāks vēl vismaz divus mēnešus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Sipeniece neslēpa, ka šova tiešraidēs studijā valdījusi visai saspīlēta gaisotne, ko radījuši gan dziedošo pāru uzstādītie mērķi, gan atsevišķu žūrijas locekļu vēlme spodrināt pašiem savu tēlu.

"Šovā katrs no dalībniekiem bija personība, un lielākā daļa no viņiem jau bija izbaudījuši slavas rūgtumu un saldumu - lielākajai daļai uzvara bija goda, nevis naudas jautājums. Tas arī radīja spriedzi studijā.

Daudzas lietas, kas notika šovā, bija pretrunā ar manu vērtību sistēmu un morāles normām, bet mani tur aicināja vadīt raidījumus, nevis demonstrēt savus uzskatus. Jā, es uzturēju spriedzi, bet darbs ir darbs," skaidro Sipeniece.

Viņa atzīst, ka šovā bijušas lietas, ko viņa būtu vēlējusies mainīt, tomēr Sipeniece apzinās, ka tas nav viņas privātais šovs, kurā viņa varētu diktēt savus noteikumus, lai gan dažas izmaiņas šovā viņa būtu vēlējusies.

"Ja es būtu pieprasījusi mainīt kādu no žūrijas locekļiem, mans viedoklis netiktu ņemts vērā. Televīzija ir nežēlīga padarīšana: ja cilvēkiem kaut kas krīt uz nerviem vai nepatīk, viņi to īpaši skatīsies, lai pārliecinātos, cik tieši kaitinoša ir šī pārraide," atzīst Sipeniece.

Lai gan Sipeniece uzskata, ka Dziedi ar zvaigzni reitingi pieauga, pateicoties gan tam, ka skatītājus interesēja, cik maigi vai rupji Sipeniece "atsēdinās" šova dalībniekus vai "milžus", gan žūrijas locekļa Mārtiņa Freimaņa izteikumiem, viņa tomēr mūziķim velta arī kritiskus vārdus.

"Es neteikšu, ka Freimanis ir izcils dziedātājs un komponists. Viņš ir viduvējs un dažkārt pat zem vidusmēra, tāpēc var saprast, ka, piemēram Olgai Rajeckai viņa kritika bija smags trieciens, kad Freimanis, veidojot savu tēlu, viņai veltīja nežēlīgu kritiku," šova aizkulisēs nelielu ieskatu sniedz Sipeniece.

"Nav nekāds noslēpums, ka televīzija pilda izklaidējošu funkciju. Neviens nekad nav teicis, ka šoviem būtu jānes gaisma - to dara baznīca, grāmatas un labi mākslas darbi. Televīzijas darbojas pēc citiem principiem - tur svarīgi ir reitingi, bet tie aug tikai tad, ja ir intriga," skaidro pieredzes bagātā vadītāja.

Septiņas nedēļas katru svētdienu Sipeniecei bija jāvada Dziedi ar zvaigzni, bet arī tagad, pēc šova noslēguma, atpūsties un atrast laiku saviem vaļaspriekiem viņai nesanāks, jo sākusies gatavošanās 21. decembrī paredzētajam šovam Krauze un Sipeniece ielūdz, kā arī pirms Ziemassvētkiem viņai būs jāvada daudz dažādu pasākumu.

"Tas viss nekādu dižu atpūtu vis nesola, bet šāds ritms nav nekas grūts. Man liekas, ka grūtāk ir sēdēt mājās un justies liekam un nevienam nevajadzīgam," sirsnīgi smejas Sipeniece, kura plāno, ka atpūsties viņa varēs tikai janvārī - tad arī atlikšot laiks angļu valodas nodarbībām un sporta zāles apmeklējumiem, kas tagad aizņemtības dēļ atstāti novārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!