Foto: LETA

Pēc sparīgām diskusijām par pedofilu reģistra ieviešanu Latvijā, TNS Latvia un LNT raidījuma 900 sekundes kopīgi veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 79% Latvijas iedzīvotāju atbalsta Iekšlietu ministrijas ierosinājumu Latvijā ieviest pedofilu reģistru.

Televīzijas "seja" Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā) sarunā ar izklaides portālu Mango pauda uzskatu, ka pedofilus vajadzētu "reģistrēt" citādi - piemēram, šiem cilvēkiem uz sejas iededzinot kādu zīmi vai kaut ko uztetovējot.

"Tāda reģistra ieviešana ir vien pussolītis uz priekšu. Es uzskatu, ka cilvēkiem, kuri ir seksuāli izmantojuši bērnus, nav vietas citu cilvēku sabiedrībā," atklāja Sipeniece-Gavare, kura, vadot dažādus pasākumus, redzējusi no seksuālas vardarbības cietušus bērnus, runājusi ar viņu pasniedzējiem, un apzinās, ko pedofili spējīgi nodarīt bērnam.

"Tie bērni vairs nekad nebūs tādi, kādi bijuši pirms seksuālas izmantošanas," sacīja pazīstamā raidījumu vadītāja.

Viņa tāpat uzskata, ka pedofilus nevajadzētu uzturēt par nodokļu maksātāju līdzekļiem. "Šie cilvēki ir jāuztver kā ļoti bīstami sabiedrībai. Protams, nav mūsu spēkos lemt par to, vai šādiem cilvēkiem ir jādzīvo, tomēr es nesaprotu, kādēļ vajadzīga diskusija par pedofilu reģistra ieviešanu. Tāds, protams, ir jāievieš, bet diskutēt varētu par to, vai šādus cilvēkus, kas spēj tik ļoti nodarīt pāri bērniem, vajadzētu sodīt ar nāvi vai ar mūža ieslodzījumu," teica Sipeniece.

"Tādi cilvēki kā pedofili nav pelnījuši atgriezties sabiedrībā. Sauciet, kā gribat - koncentrācijas nometne vai izolators, bet šie cilvēki, manuprāt, ir pelnījuši savas dienas vadīt tādu pašu cilvēku, kādi ir viņi paši, sabiedrībā," uzskata TV "seja".

Viņa tāpat rosina pedofilu reģistrā iekļaut ne vien vārdus un uzvārdus, bet arī fotogrāfijas. "Es kā divu meitu māte gribētu zināt, ja man kaimiņos dzīvo kāds pedofils. Turklāt daudzi citi var par to neuzzināt, jo ne jau visi lieto internetu," atzina Sipeniece un piebilda, ka skumjākais ir tas, ka Latvijā, kur cilvēkus šobrīd nomoka izdzīvošanas problēmas, jānotiek ļoti lielam un skumjam precedentam, lai tauta sarosītos un iestātos par kādu konkrētu lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!