Foto: Reuters/Scanpix
Pazīstamais spāņu matadors Huans Hosē Padilja (attēlā), aizvadītās nedēļas nogalē koridā demonstrējot savu meistarību, guva smagu traumu – vērsis viņam izbadīja kreiso aci.

Kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, matadors spēra vienu nedrošu soli un nokrita smiltīs, bet vērsis izmantoja situāciju, lai ar ragu iebadītu viņam galvā - rags iedūrās žoklī nedaudz zem matadora auss un iznāca ārā pa kreisās acs dobumu.

Padiljo nekavējoties tika hospitalizēts, bet, neraugoties uz vairāku stundu ilgo operāciju, ārstiem neizdevās glābt matadora aci.

Līdz šim 38 gadus vecais Padiljo no Heresas tika uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem spāņu matadoriem, lai gan šis nav pirmais nopietnais incidents, kurā cietis vīrietis - 2001. gadā vien viņš arēnā guva divus visai smagus ievainojumus. Tiesa, acs zaudēšana, visticamāk, pieliks punktu viņa karjerai.

Šī gada augustā Spānijā koridu oficiāli atzina par mākslas formu un kultūras mantojumu, tomēr saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu valsts autonomie apgabali paši drīkst lemt par jautājumu, vai savā teritorijā atļaut vai aizliegt vēršu cīņas.

Piemēram, Katalonijā tika pieņemts lēmums, ka no nākamā gada 1. janvāra tās teritorijā vēršu cīņas vairs nenotiks (pēdējā no tām notika septembra beigās), bet nedaudz agrāk no šīs asiņainās izklaides atteicās arī Kanāriju salas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!