Foto: LETA
Jaunais katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs (attēlā), kurš augusta izskaņā stājās kardināla Jāņa Pujata vietā, katoļu baznīcās vārdā skaidrojis atšķirību starp homoseksuālismu un gejiem, kā arī aicinājis sabiedrību homoseksuālus cilvēkus neatgrūst.

"Homoseksuālisms ir pievilcība pret sava dzimuma cilvēku. Tā ir tendence, kurai var meklēt iemeslus, bet pati par sevi tā nav grēks," žurnālam Ir skaidrojis Stankevičs.

"Dažādas tendences cilvēkiem ir, bet jautājums, ko mēs ar šīm tendencēm darām. Cilvēks var atzīt, ka šī tendence nav dabīga un viņš nevēlas pakļauties tai. Taču geji šo tendenci pieņēmuši kā ideoloģiju, ar ko lepojas, viņi cenšas panākt, lai sabiedrība to atzīst par normālu. Tas ir grēks. Tādēļ, ka tas ir pret dabisko likumu," atšķirību starp vienkāršu homoseksuālismu un grēcīgajiem gejiem skaidrojis arhibīskaps.

"Vecajā Derībā ir teksts par Sodomu un Gomoru. Tas nozīmē, ka īstenotas homoseksuālas attiecības ir grēks. Dieva plānā tās nav paredzētas. Dieva plānā ir vīrietis un sieviete, tie rada bērnus. Šis uzskats ir kristīgās baznīcas identitāte. Ja es gribu paziņot ko pretēju, tad man jāatkāpjas no savas identitātes. To es nevaru," norādījis katoļu baznīcas pārstāvis.

Neraugoties uz savu to, ka homoseksuālus sakarus saskaņā ar baznīcas mācību arhibīskaps atzinis par grēku, viņš tomēr aicinājis cilvēkus neaizmirst, ka ikvienam neatkarīgi no seksuālās orientācijas pienākas cilvēciska cieņa un mīlestība un šādus cilvēkus atgrūst nedrīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!