Foto: Reuters/Scanpix
Amerikāņu modele, "ballīšu karaliene" un modes ikona Amanda Lepora (attēlā), kura uzskatāma par ASV populārāko transvestītu un tiek dēvēta par sievieti, kurai veiktas visvairāk plastiskās operācijas, šobrīd gatavojas sava pirmā mūzikas albuma izdošanai, kā arī turpina savas publiskās aktivitātes Ņujorkas naktsklubos.

Amanda kā puisēns pasaulē nāca Ņūdžersijā, bet 11 gadu vecumā Armands no saviem vecākiem sāka diņģēt naudu dzimuma maiņas operācijai. Vecāki savas atvases kaprīzi nav izpildījuši, bet pāris gadus vēlāk ceļu, lai kļūtu par sievieti, puisim palīdzēja uzsākt romāns ar plastikas ķirurgu.

Viņš pusaudzim izmaksājis pirmo deguna plastisko operāciju, bet jau 17 gados puisim veica pirmo dzimuma maiņas operāciju. No vecāku puses lieli protesti dēla pārvērtībām nesekoja, jo Amandas mamma slimoja ar šizofrēniju un regulāri uzturējās dažādās dziedniecības klīnikās, turpretī tēvs bija izklaidīgs zinātnieks - ķīmijas inženieris.

Pēc dzimuma maiņas operācijas Amanda apprecējās ar kādu grāmatu veikala īpašnieku, kura ģimene bija palīdzējusi īstenot viņa sapni un kļūt par sievieti, tomēr Amandas vīrs nespēja sadzīvot ar bailēm, ka kāds varētu atklāt, ka viņa laulātā draudzene nav "īsta sieviete" un ieslodzīja viņu.

Amanda no gūsta pēc aptuveni septiņiem mēnešiem izbēga, bet, kad vīrs viņu ar detektīvu palīdzību atrada un sāka vajāt, viņa panāca, lai tiek izdots aizliegums par tuvošanos viņai.

Pēc šiem dramatiskajiem notikumiem Amanda devās uz Ņujorku, kur iesākumā kļuva par "bargo kundzi" kādā erotiskajā salonā, bet 2000. gadā draugi viņu aizveda uz kādu disko ballīti, kur viņa ar savu krāšņo ārieni acumirklī iekaroja nedalītu apmeklētāju uzmanību.

Gadu gaitā Amandas ķermenis pārcietis neskaitāmas operācijas - viņai ne tikai mainīts dzimums, bet vairākkārt palielinātas krūtis, gurni un dibens, kā arī mainīta acu un lūpu forma un veiktas citas koriģējošas ķermeņa operācijas.

Šobrīd Lepora jau iekarojusi pasaules slavu - viņas attēli rotājuši neskaitāmu žurnālu un citu izdevumu vākus, kā arī viņa filmējusies vairākās filmās un populāru izpildītāju, piemēram, Eltona Džona un grupas Dandy Warhols, klipos.

Neraugoties uz savu pretrunīgi vērtēto izskatu, Amanda bijusi arī dažādu apģērbu un aksesuāru ražotāju, kosmētikas firmu un citu uzņēmumu produktu reklāmas seja, kā arī sadarbojusies ar daudziem zināmiem modes māksliniekiem.

Draudzīgās attiecības ar dažādiem mūziķiem arī pašā Amandā radījis pastiprinātu interesi par muzikālo darbību, un šī gada aprīlī plānots izdot viņas pirmo albumu I... Amanda Lepore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!