Foto: Mango

Okartes skatuves 2 jaunākā dalībniece – 18 gadus vecā Lingita Lina Bopulu (attēlā) ir īsta latviete par spīti savai eksotiskajai ārienei. Tiesa, meitenes patriotismu mazina tautiešu diskriminējošā attieksme – daudzi ar viņu nerunā tikai ādas krāsas dēļ.

"Esmu šeit dzimusi, es esmu latviete. Esmu mācījusies latviešu skolā, un latviešu valoda ir mana dzimtā valoda. Bērnībā esmu gājusi latviešu folkloras kopā, dejojusi tautas dejas un par Latvijas vēsturi nereti zinu daudz vairāk nekā tie, kuri sevi uzskata par "īstajiem" šīs tautības pārstāvjiem.

Es esmu patriote, bet diemžēl manu patriotismu mazina līdzcilvēku attieksme. Mani joprojām aizskar dēļ tā, ka izskata un ādas krāsas ziņā esmu citāda," izklaides portālam Mango stāsta Lingita.

Meitene ir no Bauskas - viņa mamma ir latviete, bet tētis no Kongo, kas arī izskaidro meitenes eksotisko izskatu. Ar diskrimināciju viņai nākas saskarties regulāri.

"Latvieši nav pieraduši redzēt ielās cilvēkus ar citu ādas krāsu, tāpēc mani, protams, pamana. Agrāk pārdzīvoju un ļoti ņēmu pie sirds to, ka visi uz mani tā skatās, bet nu jau mani tas vairs nesatrauc.

Ir cilvēki, kas ar mani pat nerunā tāpēc, ka izskatos citādi. Zinu, ka ne tikai man ir problēmas - Latvijā ir grūti būt citādam - pārdzīvo arī čigānu bērni. Bet tas nav pareizi - cilvēks jāvērtē nevis pēc ārējā izskata, bet gan pēc iekšējās pasaules, tā, kāda ir viņa dvēsele.

Mēs jau neizvēlamies to, kādi mēs piedzimstam un ar kādu izskatu dzīvojam, taču mūsu sasniegumi un iekšējā pasaule gan atkarīga no mums pašiem," uzskata jaunā dziedātāja. Ar savu dalību talantu šovā meitene grib parādīt latviešiem, ka cilvēka galvenā vērtība slēpjas ne jau izskatā.

"Mana mamma uzzinājusi, ka gribu iet uz šova atlasi, šaubījās, vai es to varēšu, bet es zinu - es varu!  Es šovā būšu tāda, kāda es esmu. Mani piesaista rozā krāsa, un citi man saka, ka man arī piestāv košs apģērbs, tāpēc arī šovā ģērbšos koši, kas tikai paspilgtinās manu būtību.

Es parasti uzstādu sev augstus mērķus, un tā ir arī šoreiz. Es dziedāšu emocionāli, ielikšu dziesmās visas savas emocijas. Varbūt nebūs baigais vokālais spēks, bet es ar savām dziesmām vēlos emocionāli palīdzēt cilvēkiem," stāsta Lingita, atzīstot, ka pati savas dziesmas vēl neraksta.

"No dabas man ir dots tembrs, bet ļoti liela talanta man nav - visu, ko esmu sasniegusi, esmu izdarījusi pati ar savu centību, mērķtiecību un lielu darbu," stāsta jaunā dziedātāja, kura savas prasmes attīstījusi un nostiprinājusi, ilgstoši apgūstot mūziku pie dažādiem pasniedzējiem.

Lingitai šogad jāpabeidz mācības 12. klasē, bet meitene spriež, ka šova dēļ skolā uz otru gadu nepaliks.

"Man ir teicamas sekmes, par spīti tam, ka pirmajā semestrī vairākas reizes nācās pabūt slimnīcā. Man ir zināmas veselības problēmas - ir daudz lietu, ko es nevaru ēst, tāpēc pārtiku esmu paņēmusi līdzi no mājām, sekojot ārstu norādēm. Esmu droša, ka šovā problēmu ar veselību man nebūs," cer Lingita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!