Foto: Mango

Lai dalītos pieredzē par to, kā veidot karjeru pēc iznākšanas no šova telpām, uz pāris dienām Okartes skatuvē padzīvot ievākusies iepriekšējā talantu šova Okartes akadēmija uzvarētāja Samanta Tīna (attēlā), bet diemžēl ne visi jaunie talanti izmantoja iespēju uzklausīt Samantas ieteikumus.

"Piekritu piedalīties šovā, lai padalītos pieredzē, jo man likās, ka tas dalībniekiem varētu būt noderīgi un interesanti. Taču viņi paši jau šeit jūtas gana gudri, un viņiem šķiet, ka tie visu zina," izklaides portālam Mango stāsta Samanta.

Viņa spriež, ka šī talantu šova pluss ir tas, ka jauniešiem jau laikus tiek iemācīts menedžēt savu muzikālo darbību, jo par uzstāšanos, tērpiem un skatuves šovu jādomā pašiem, taču viņai ne īsti pareizi liekas tas, ka jaunieši jau uzskata katrs sevi par līderi, ieslīguši savā pasaulē un tāpēc nevar sastrādāties pa grupām un nevēlas uzklausīt citu viedokli par sevi.

"Mācība, ko es esmu guvusi pusotra gada laikā pēc šova, ir tāda, ka ar skaistu balsi vien nepietiek. Ja tu nemāki komunicēt un tev nepiemīt skatuves harizma - vai tava vieta tiešām ir uz skatuves? Vokāli jau visiem šeit ir labi, taču jauniešiem jāpiestrādā pie savas personīgās attīstības - daudz vairāk jākomunicē ar citiem un jāmācās. Šeit visi ir noslēgušies savā pasaulītē," spriež meitene, kurai jau ir pieredze talantu šovā.

Jau no paša pirmā Okartes skatuves koncerta Samantai simpatizē T - Band. "Šajā grupā ir tas, kas vajadzīgs - dzīvīgums un emocijas. Viņi ir radoši un pieiet lietām citādāk, tāpēc man ļoti žēl, ka no šīs grupas šovā palikusi tikai Košā," favorītus atklāj Samanta.

Meitene ar nožēlu secina, ka jaunie talanti īpaši necenšas izmantot iespēju pamācīties no kāda, kas jau pieredzējis to pašu, kas viņiem vēl priekšā.

"Dalībniekiem ir grūti mani pieņemt - viņiem šķiet, ka viņi visu jau māk un zina. Man, esot talantu šovā, būtu bijis interesanti uzklausīt kādu, kas tam visam jau gājis cauri, bet te liela daļa domā, kas viņa tāda ir, lai mūs mācītu? Apmēram puse uz pusi - vieni pajautā, vai var palīdzēt un ko es domāju par priekšnesumu, un tas ir tikai forši - uzklausīt cita viedokli, bet otri visu labāk zina paši," par talantu attieksmi stāsta Samanta.

Tomēr meitene šova telpās nejūtas neērti, lai gan dažiem dalībniekiem - īpaši Jātnieku Sabīnei -  pret Samantu nav visai siltas jūtas.

"Man pret Sabīni nav ne lāsītes negatīvisma, bet ja viņa cepas - lai jau! Iespējams, viņa joprojām nevar pārdzīvot par to, ka es sadarbojos ar Rassel, taču nesaprotu, kāpēc viņa to nevar pateikt man acīs, bet kaut ko runā aiz muguras. Un ja jau viņa visu māk un visu zina, ko viņa dara šeit, talantu šovā? Kāpēc viņa jau nedzied uz lielās skatuves?" neizpratnē par šova dalībnieku attieksmi ir Samanta.

Viņa pati laiku, ko pavadīja Okartes akadēmijā atceras kā patīkamu piedzīvojumu, un iesaka arī šī talantu šova dalībniekiem izmantot ikvienu iespēju mācīties no cilvēkiem ar pieredzi, jo tikai tādā veidā tiem izdosies izveidot karjeru arī ārpus šova telpām, kur ik nedēļu nebūs garantētas uzstāšanās un dziesmu spēlēšana radio stacijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!