Foto: Publicitātes foto
Lielākie mazumtirdzniecības veikalu tīkli Latvijā - "Maxima", "Rimi" un "Iki" - par godu pasaules galam, kas saskaņā ar atsevišķu Maiju kultūras interpretētāju teikto, varētu notikt šī gada 21.decembrī, nekādas īpašas akcijas vai produktus neplāno piedāvāt, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā tirgotāju aptauja.

"Iki" veikalu operatora "Palink" pārstāvis Raimonds Janševskis teica, ka "Iki" veikalos īpaši piedāvājumi saistībā ar pasaules gala tēmu, kā, piemēram, "Pasaules gala" cenu akcijas vai "Izdzīvošanas komplekts" netiks piedāvāti. Šajā laikā iedzīvotāji, visticamāk, jau aktīvi gatavosies Ziemassvētkiem un garajām brīvdienām, tāpēc "Iki" veikalos noteikti būšot iespēja iegādāties ikdienā lietojamas preces par izdevīgāku cenu.

Mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Maxima" pārstāvis Ivars Andiņš norādīja, ka pēc uzņēmuma "Maxima Latvija" novērojumiem, Latvijas iedzīvotāji ir noskaņoti ievērojami optimistiskāk un drīzai globālai kataklizmai netic, tāpēc arī, piemēram, "Izdzīvošanas komplektam" noteikti nebūtu pieprasījuma. Turklāt saskaņā ar "Maxima" novembrī veikto aptauju, produkts, ko salīdzinošais vairākums Latvijas iedzīvotāju vēlētos baudīt tieši pirms pasaules gala, ir torte "Cielaviņa". "Tomēr nav zināms, cik liels īpatsvars šādu cilvēku ir no visu pircēju kopskaita, tāpēc "Maxima" patlaban vēl apsver, vai pirms minētā datuma pasūtīt lielāku šī produkta daudzumu nekā parasti tiek pasūtīts."

Savukārt "Rimi Latvia" nav domājis ne par "Izdzīvošanas komplektu", ne arī par "Pasaules gala" cenu akciju.

Tikmēr "Iki" veikals Daugavpilī, kas atrodas tirdzniecības centrā "Solo", 20.decembrī plāno iesaistīties tirdzniecības centra rīkotajā akcijā "Pasaules gals!? Mēs jūs izglābsim". Šajā dienā laika posmā no plkst.17 līdz plkst.23 "Iki" veikalā pircējiem būs iespēja iegādāties visas preces, izņemot akcijas preces, alkoholu un cigaretes, ar 10% atlaidi, informēja Janševskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!