Foto: F64

Izklaides portāla Mango redakcija no lasītājas Lauras saņēma vēstuli, kurā meitene vēlas noskaidrot atbildi uz jautājumu, kas, iespējams, satrauc daudzas gados jaunas sievietes – vai pirms pirmās seksa reizes atklāt savam partnerim, ka esi nevainīga.

"Man ir puisis, kurš ir mazliet vecāks par mani. Mums ir diezgan nopietnas attiecības, bet vēl nav bijis seksa. Taču viņš to grib, bet man ir bail no tā, ka varētu sāpēt vai kaut kā tamlīdzīgi. Viņš nezina, ka esmu nevainīga! Vai man to viņam pateikt?" raksta Laura.

Lai noskaidrotu atbildi uz šo jautājumu, izklaides portāls Mango sazinājās ar seksa eksperti Ritu Lasmani, kura atzina, ka tuvās attiecībās meitenei nevajadzētu kautrēties un savam partnerim visu par sevi izstāstīt.

"Atklātība vienmēr nāk par labu, bet jo īpaši tad, ja mīli puisi un zini, ka viņš mīl tevi. Atklātība ir attiecību pamats. Ja šīs attiecības ir nopietnas, noslēpumiem nevajag būt. Ja nepateiksi, ka esi nevainīga, akta laikā var rasties problēmas un šoks, kad puisis to pamanīs," brīdina Lasmane.

Viņa uzskata, ka daudzi puiši nevainību uztver kā dāvanu, ko viņam pasniedz meitene, tāpēc nevajagot no tās kaunēties, jo nodoties pirmajai seksuālajai pieredzei ar sev tuvu cilvēku ir īpašs piedzīvojums.

"Pirms seksuāla kontakta tiec galā ar iekšējām bailēm, jo tikai tās rada sāpes, neļaujot procesam notikt tā, kā tas parasti notiek. Atceries, ka ķermenis ir tā iekārtots, ka viss kam ir jāveras vaļā, veras vaļā un kļūst gana mikls, lai nerastos sāpes dzimumakta laikā," ar padomiem dalās seksa eksperte.

Viņa arī meitenei, kura gatavojas savai pirmajai reizei, iesaka neaizrauties ar citu meiteņu bēdu stāstu lasīšanu internetā. "Viņu nelāgās pieredzes pamatā ir bailes, tāpēc pirmā reize daudzām meitenēm nav izdevusies tāda, kāda tā būtu, ja viņa būtu atslābinājusies un nebaidītos," uzskata Lasmane.

"Mūsdienās svarīgi pirms jebkura seksuāla akta ar jaunu partneri ir pārliecināties, vai viņam nepiemīt kādas slimības. To jautājot, nav jājūtas neērti, jo tas ir normāls jautājums mūsu laikmetā," padomu Mango lasītājai Laurai un citām meitenēm, kuras gatavojas uzsākt seksuālo dzīvi, sniedz Lasmane.

Ja arī jūsu seksuālajā un intīmajā dzīvē radušās kādas nepatikšanas vai neskaidrības, un jūs vēlaties uzzināt speciālista viedokli, sūtiet savus jautājumus uz e-pastu redakcija@mango.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!