Foto: F64

Izklaides portāla Mango redakcijas saņēma sašutušas lasītājas vēstuli, kuru bija satraucis fakts, ka svētdienas vakarā LNT talantu šova O!Kartes akadēmija fināla koncertā "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs (attēlā) uz skatuves kāpa Valsts policijas formastērpā.

"Man Nikolajs Puzikovs līdz šim likās diezgan sakarīgs, bet pēc fināla raidījuma noskatīšanās savu vērtējumu nācās mainīt, jo es neuzskatu, ka Valsts policijas formastērps ir jāvalkā šādos izklaidējošos pasākumos - tā ir necieņa pret valsts īpašumu un parāda policistus ne tajā labvēlīgākajā gaismā.

Tāpat radās sajūta, ka puisis kaut kā vēlas izmantot šo savu "dziedošā policista" tēlu, lai piesaistītu skatītāju uzmanību un, iespējams, iekarotu viņu simpātijas, kas gan ir dīvains veids, zinot sabiedrības visnotaļ negatīvo attieksmi pret policijas darbiniekiem - Nikolaja izpildītajai dziesmai Dievs tevi mīl nebija nekāda sakara ar nepieciešamību uz skatuves nākt policijas tērpā.

Žūrijas locekļi gan Nikolaja tērpa izvēli vērtēja atzinīgi, bet Guntara Rača teksts par to, ka Nikolajs ir izdarījis svarīgu darbu un parādījis, ka arī policisti ir cilvēki, pārsteidza - vai tad patiešām šī smagā un slikti apmaksātā darba darītājiem vienīgā iespēja, lai parādītu, ka viņi ir cilvēki, ir dziedāšana?!

Tā kā biju aizgājusi arī uz afterpārtiju Vecrīgā, pamanīju, ka pēc izkāpšanas no party busiņa, ar ko pēc šova ilgāku laiku dalībnieki bija vizinājušies un jau krietni iesiluši, Nikolajs no šī autobusa izstiepa arī somu ar formastērpu, ko gan jaunietim pietiekami operatīvi atņēma viņa tētis, kurš arī ir policists, un aiznesa uz kādu drošāku vietu."

Tā kā par Nikolaja Puzikova uznācienu formas tērpā satraukta ir ne tikai šī lasītāja, bet arī sabiedrībā notiek diskusijas par policijas formu izmantošanu, izklaides portāls Mango sazinājās ar Valsts policijas sabiedrisko attiecību pārstāvi Ievu Rekšņu, lai noskaidrotu Valsts policijas vadības nostāju šajā jautājumā.

"Es domāju, ka šajā gadījumā formas tērpa izmantošana bija normāla un atbalstāma, jo šis cilvēks jau no paša sākuma sevi pozicionēja kā policistu," skaidroja Rekšņa un atklāja, ka pirms koncerta notikusi arī formas tērpa izmantošanas saskaņošana ar Valsts policijas vadību.

"Viņš varēja uzstāties formā, ar mums to nesaskaņojot, un tad pēc tam mēs ar viņu par to runātu, bet šoreiz viss notika korekti. Mums bija svarīgi arī zināt, kādu dziesmu viņš gatavojas izpildīt. Ja viņš dziedātu kādu dzērājdziesmu, mēs neļautu to izpildīt formā, jo nav pieļaujama policistu formas tērpu diskreditācija," portālam Mango pastāstīja Rekšņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!