Foto: F64

Lai gan Samanta Tīna Eirodziesmas vadītāja Valtera Frīdenberga (attēlā centrā) īpatnējo konkursa uzvarētāju paziņošanas piegājienu nosaukusi par ļoti neveiksmīgu joku, pašam Valteram tā nešķiet. Viņš uzskata, ka, šādā veidā paziņojot rezultātus, viņš aplaimojis latviešus ar veselīgu melnā humora devu, kas gan diemžēl ne visiem tautiešiem saprotams.

"Protams, ka tas nebija iestudēts, vienkārši tāda tā situācija konkrētajā brīdī sanāca. Balsojumos nekas nebija sajucis - mūsu priekšā stāvēja korekti papīri ar visiem skaitļiem. Es vienkārši tīri cilvēcīgi ar acīm pārlecu pāri rindkopai.

Tajā brīdī, kad es pats apjautu, ko esmu izdarījis, tad jau bija nedaudz par vēlu un nācās to visu pārvērst par melno humoru. Bet es tiešām ceru, ka latviešiem humora izjūta ir pietiekami laba - daudzi taču skatās Top Gear, galu galā," sarunā ar DELFI Izklaide notikušo skaidro Valters.

Viņš par situāciju jau runājis ar Dāvidu Kalandiju, kurš humoriņu sapratis un atbildējs ar līdzīga stila asprātību.

"Dāvids jau man piesolīja izmaksāt atvaļinājuma ceļojumu uz Gruziju, Sakalandijas ciemu, kur dzīvo Dāvida uzvārda brāļi un māsas, un daudzi no viņiem esot kikbokseri. Tādā veidā mēs pasmejamies viens par otru - mēs esam draugi, mūziķu brandža, un protam viens par otru pasmieties," par Dāvida atbildes gājienu priecājas Valters.

Mūziķis neuzskata, ka dēļ šī misēkļa, kas kļuvis par vienu no aprunātākajiem Eirodziesmas fināla notikumiem, viņu varētu atlaist no konkursa vadītāja amata; gluži otrādi - viņam izdevies konkursam piešķirt "papildus odziņu".

"Protams, ir dažāda veida atsauksmes arī no maniem draugiem. Citi saka, ka varbūt tā tomēr nevajadzēja, bet, piemēram, Kaža man atrakstīja: "Valča, vismaz beigās bija kārtīgs šovs!" Tā ka daudzi to saprot. Melnais humors varbūt mums nav tik pierasts, bet tas ir jāattīsta.

Tas taču bija šovs! Vai izdevies, vai ne, tas jāspriež citiem. Es jau nepozicionēju sevi kā komiķi un mācītu humoristu. Kāds es esmu, tāds es esmu, un citiem pašiem jāizdomā, vai es viņiem patīku," uzskata Valters.

Tiešraides vadītājs atklāj, ka konkursa rezultāti viņam pašam bijis pārsteigums - Valters nebija gaidījis Anmary uzvaru un, iespējams, tāpēc arī sapinies sakāmajā.

Video: Samantas Tīna viltus prieki (autors - xoxo.lv)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!