Foto: LETA

Latviešu prātus turpina nodarbināt pašmāju Eirovīzijas tiešraižu komentētāju maiņa – Latvijas Televīzijas lēmumu atteikties no ilggadējās Eirovīzijas "balss" Kārļa Streipa liela daļa sabiedrības vērtē kā kļūdainu, jo pārraides kļuvušas daudz garlaicīgākas.

Publisko domu atspoguļo ne tikai komentāri interneta medijos un sociālajos tīklos, bet arī skandalozā literāta Nila Saksa izplatītā petīcija, kas ceturtdien, otrā Eirovīzijas pusfināla dienā, ar vairāk nekā 1000 parakstiem tika iesniegta Latvijas Televīzijā, tomēr cerēt, ka televīzijas pārstāvji komentētāju mainīs, nav pamata.

"Lēmums Eirovīzijas komentētāja lomu uzticēt Valteram Frīdenbergam (attēlā) ir šī projekta radošās komandas kopīgs lēmums. Valters ir profesionāls mūziķis, kurš ikdienā vada LTV7 raidījuma SeMS tiešraidi, veiksmīgi sevi pierādījis Starptautiskā bērnu Eirovīzijas konkursa komentēšanā, turklāt Eirovīzija viņam nozīmē personīgu pieredzi, kas šo konkursu ļauj komentēt no mūziķa pozīcijām.

LTV uzskata, ka Valtera Frīdenberga komentēšanas stils Eirovīzijas pirmajā pusfinālā bija precīzs un korekts, tāpēc komentētāju maiņa turpmākajos divos starptautisko tiešraižu vakaros nav plānota," trešdienas pēcpusdienā izklaides portālu Mango informēja LTV pašreklāmas direktore Ieviņa Ancena.

Pēdējo dienu laikā daudz aprunātais Valters sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka sabiedrības reakcijas viņu nepārsteidz - to, ka daudzi būs neapmierināti ar Streipa aiziešanu, jaunais dziedātājs bija paredzējis.

"Cilvēku reakcija ir saprotama un normāla, jo Kārlis Eirovīziju bija komentējis jau 12 gadus. Cilvēki pie viņa bija pieraduši, un daudziem Kārļa balss un Eirovīzija bija kā viens vesels. Es biju rēķinājies ar šādu reakciju," skaidro Valters.

Par sabiedrībā izskanējušo kritiku dziedātājs apvainojies neesot. Gluži pretēji - balstoties uz saņemtajiem aizrādījumiem, gan otrajā pusfinālā, gan fināla tiešraidē viņš sola savu komentēšanas stilu mainīt.

"Es jūtos normāli un savā vietā. Tā kā šī man ir pirmā pieredze ar lielo Eirovīziju, bija lietas, ko varēja darīt citādi, bet jau šovakar būs lietas, ko es noteikti uzlabošu. Es tur neesmu viens, un mēs ar komandu jau pie tā strādājam. Mēs ieklausīsimies, ko cilvēki saka," sola Valters.

Viens no galvenajiem aizrādījumiem, kas izskanējis publiskajā telpā par jaunā komentētāja stilu, ir viņa personīgā vērtējuma trūkums par dalībnieku uzstāšanos, tādēļ Valters ir apņēmies to mainīt.

"Jā, gan šovakar, gan sestdien es likšu vairāk no sevis, atklāšu savas domas un vērtējumus, lai pēc tam cilvēkiem ir iespēja apspriest, vai tas sakrīt ar viņu domām. Es jau esmu noskatījies otrā pusfināla mēģinājumu, un man ir radies savs viedoklis, ko šoreiz arī atklāšu," sola jaunais Eirovīzijas komentētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!