Foto: stock.xchng

Vatikāna kardināls Havjērs Losano Barragans trešdien paziņojis, ka ne homoseksuāļi, ne transseksuāļi "nekad nenokļūs debesu valstībā", informē ziņu aģentūra France Presse.

Pēc kardināla vārdiem, katoļu baznīca homoseksuālismu uztver kā ņirgāšanos par Dievu. Turklāt Barragans piebildis, ka viņš atspoguļo nevis savus uzskatus, bet gan svētā Pāvila pārliecību.

Kardināls paziņojis: "Cilvēki par homoseksuāļiem nepiedzimst, bet gan dažādu iemeslu dēļ par tādiem kļūst - gan audzināšanas dēļ, gan arī tādēļ, ka pusaudžu vecumā viņiem neizdodas apzināties savu būtību. Lai gan tā var nebūt šo cilvēku pašu kļūda, tomēr viņi rīkojas pretēji dabai un apgāna cilvēka ķermeni, tādējādi izņirgājoties arī par Dievu."

Kardināls gan piebildis, ka nekādā gadījumā baznīca neatbalsta geju un transseksuāļu diskriminēšanu, jo tikai un vienīgi Dievam tam Kungam ir tiesības sodīt.

Pēc publiskā skandāla, ko izraisījis šis meksikāņu kardināla paziņojums, Vatikāna oficiālais pārstāvis Federiko Lombardi gan teikto koriģējis, piebilstot, ka "šāds paziņojums tomēr nav katoļu baznīcas oficiālā mācība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!