Foto: Mango
Pēdējo gadu laikā pašmāju medijos un sabiedrībā, pateicoties atsevišķu aktīvistu pūlēm, ik pa brīdim tiek aktualizēts jautājums par marihuānas un, iespējams, arī citu vieglo narkotiku legalizāciju, bet Ainars Virga (attēlā), kurš pats cīnījies ar atkarību no narkotikām, šādu propagandu neatbalsta.

"Ar mani nav bijis viegli nevienam. Es pārāk daudz savā dzīvē esmu apdullinājies ar visādām muļķībām," atskatoties uz savu pagātni, intervijā žurnālam Ieva atzinis Virga.

Savu atkarību no narkotikām viņam gan ilgu laiku izdevies slēpt no sev tuvajiem cilvēkiem - mātes un savas otras sievas Andas, kura, neraugoties uz mediķes izglītību, desmit gadus neesot pamanījusi, ka viņas laulātais draugs lieto narkotikas.

"Kad mēs iepazināmies, es jau ar visu ko apdullinājos. Bija gan alkohols, gan narkotikas, gan mūzika, un grūti pateikt, no kā biju tādā dvēseles stāvoklī, kādā kuru reizi biju," stāsta mūziķis, kurš neatbalsta sabiedrībā zināmu cilvēku vieglo narkotiku propagandu.

"Kas ir vieglās narkotikas?! Tās visas ir ļoti bīstamas. Es jau arī sāku it kā pavisam nevainīgi. Man bija daudz draugu, kas dūrās. Paši taisīja no visādiem medikamentiem. Vasarā no magonēm. Sašķin klēpīti, un sanāk tīrs opijs.

Mani arī mēģināja ievilkt. Stāstīja, cik būs labi. Es ļoti ilgi turējos pretī. Baigi turējos, bet reiz, kad biju sadzēries, mani pielauza - un tā tas sākās," atmiņās par pirmo narkotiku lietošanas reizi, kas notikusi Aizkrauklē, gremdējies Virga.

"Pirmo reizi pamēģinu narkotikas, kritu un pārsitu zodu. Manis dēļ dabūja atcelt koncertu. Visu atpakaļceļu uz Liepāju vēmu. Man bija nenormāli slikti," stāstījis mūziķis, kurš par spīti pirmajai sliktajai pieredzei tomēr turpinājis apreibināties.

"No alkohola ir dulla galva, bet no narkotikām tā nav. Jo ilgāk turpini, jo vairāk pie tā pierod un grūtāk apstāties. Visu ko esmu izmēģinājis. Arī heroīnu, kokaīnu...Visu... Pie tā pierod un fiziski nevar vairs iztikt. Abstinence un tādas lietas.

Tas nav izstāstāms, kas notiek. Man tas gāja ilgi, bet vienā brīdī apnika. Vienkārši piegriezās," atklāts bijis Virga, kurš narkotiskās vielas nelietojot jau vairāk nekā gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!