Foto: Publicitātes foto

Sākot jauno rudens sezonu, telekompānija LNT saviem skatītājiem jaunajā šovā O!Kartes skatuve piedāvās sekot līdzi talantīgu jauniešu gaitām un centieniem iekarot skatuvi, un īsi pirms šova sākuma tapuši zināmi visi 24 jaunie censoņi, kuri piedalīsies šovā.

Atlase jaunajam talantu šovam noritēja divās kārtās - uz pirmo atlasi Latvijas Māklas akadēmijā pulcējās vairāki simti cilvēku, no kuriem žūrija atlasīja 39 talantīgākos, kuri par tiesībām piedalīties šovā turpināja cīnīties kinopilsētiņā Cinevilla.

Tikai nokļūstot kinopilsētiņā, potenciālie dalībnieki uzzināja, ka šovā nepiedalīsies individuāli kā solisti, bet kopā ar citiem šova dalībniekiem veidos muzikālus projektus un par vietu šovā cīnīsies komandās pa četri.

Nometnē dalībnieki izveidoja sešus muzikālus projektus, no kuriem katram radīts īpašs tēls, ar kuru bija iespējams iepazīties pirmajā profesionālajā dalībnieku fotosesijā.

Grupas 4 vēji sastāvā ir Madara Grēgere no Ventspils, Kristaps Pujāts no Liepājas, Māra Katarska no Auces un Mārtiņš Ruskis no Cēsīm. Visi četri sadarbojušies ar tādiem Latvijā zināmiem mūziķiem kā Intars Busulis, Ozols, Uldis Marhilēvičs, Ance Krauze, Liene Šomase, Ingus Ulmanis, Zigmars Liepiņš un Raimonds Pauls.

Grupā Jātnieki darbosies un muzicēs Anete Volmane no Rīgas, Sabīne Berezina no Bauskas, Mārtiņš Jātnieks no Bauskas, Rihards Millers no Cēsīm - šī četrotne sastapususies 12. Bauskas kantrī festivālā un šovā nolēmuši savu sadarbību turpināt.

Grupu K1 jeb KĀ VIENS (attēlā) pārstāv Ivars Kļaviņš no Jelgavas, Inga Karpiča no Bauskas, Arvīds Berķis no Ķeguma un Liene Brikovska no Rīgas. Šos četrus jauniešus vieno viena kaislība - mūzika, kā arī mērķi un skatuve, kas kā magnēts tos saveda kopā. Viņi sola skatuvi padarīt par to laimīgo zemi, ko sauc par mājām.

Grupā nu un ir apvienojušās četras kreatīvas personības: Didzis Bordo - pārliecināts vīrietis ar labu mūzikas gaumi no Pļaviņām, Valters Osis - pārliecināts vīrietis ar labu sirdi no Rīgas, Elvis Elmans - pārliecināts vīrietis ar labu līdzsvara izjūtu no Rīgas un Nauris Brikmanis - pārliecināts vīrietis ar labu attieksmi pret dzīvi no Rīgas. Viņiem visiem ir viena pārliecība - viņi vēlas radīt un izpildīt mūziku, kas pašiem ir tīkama un spētu uzrunāt arī plašāku auditoriju.

T-Band sevi dēvē par travelling band un tajā darbosies Kristaps Vegners no Rīgas, Edgars Balodis no Rīgas, Anita Intaite no Rīgas, kā arī traģiskajā lidmašīnas avārijā bojāgājušā režisora Kristapa Streiča dēls Silvestrs Streičs, kurš intervijās nav slēpis, ka dalību šajā šovā velta mūžībā aizgājušam tēvam.

Grupā Zvaigžņu zagļi kopā muzicēs Marta Ritova no Rīgas, Kristīne Pāže no Rīgas, Gints Cālītis no Ogres un Daniels Leškevičs no Lielvārdes, kuri sastapušies, zvaigznes zogot pa vienam, bet tagad nolēmuši savus spēkus apvienot.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!