Atver pasauli jaunām iespējām
Video ieskats Baltijā vērienīgākajā dronu gaismas šovā
Atver pasauli jaunām iespējām
Video ieskats Baltijā vērienīgākajā dronu gaismas šovā
Augusta nogalē Tallinā notika Baltijā vērienīgākais dronu gaismas šovs. Šovs tika organizēts pēc Samsung pasūtījuma un tā ietvaros 500 bezpilota lidaparāti ar krāsainām gaismām mūzikas pavadībā 250m augstumā debesīs veidoja dažādas telpiskas formas, piedāvājot skatītājiem vēl nebijušu vizuālo pieredzi. Šāda mēroga bezpilota lidaparātu šovs Baltijā norisinājās pirmo reizi. Gaismu šovs iezīmēja tehnoloģiju uzņēmuma Samsung jauno salokāmo viedtālruņu Galaxy Z Fold3 un Galaxy Z Flip3 ienākšanu tirgū.
"Salokāmajiem viedtālruņiem pieder nākotne. Prognozēts, ka uzņēmums šogad izplatīs ap 6.5 miljoniem salokāmo viedierīču visā pasaulē. Šī nebūs pārejoša tendence mobilo ierīču nozarē – jaunākās un apspriestākās inovācijas, kas ietvertas Galaxy Z Fold3 un Z Flip3, turpinās savu uzvaras gājienu. Tirgū pievilcīgākie un aizraujošākie viedtālruņi apvieno spēcīgu funkciju komplektu, kas noderēs gan darbam, gan izklaidei. Esam tehnoloģiju jomas pionieri, tāpēc arī izvēlējāmies atzīmēt viedtālruņu iznākšanu ar unikālu un Baltijā līdz šim vēl nebijušu dronu gaismas šovu," uzsver Jurijs Bušmaks, Samsung IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.
Dronu gaismas šovs ir inovatīvs tehnoloģisks risinājums, kurā simtiem bezpilota lidaparātu vienlaikus paceļas gaisā un sinhroni veido dažādas formas. Pēc savas būtības vizuāli tas izskatās kā uguņošana, taču ir dabai un dzīvniekiem draudzīgāks. Turklāt, pateicoties precīzai dronu kontrolei, iespējams izveidot detalizētas figūras, kas ir arī kustīgas. Papildus iespaidīgajām gaismas formām debesīs, skatītājiem bija iespējams baudīt arī muzikālu piedzīvojumu, kas bija sinhronizēts ar bezpilota lidaparātu kustībām.
Šāda šova izstrāde – lokāciju izvērtēšana, loģistikas organizēšana, animācijas izstrāde, mūzikas producēšana, nepieciešamo atļauju saskaņošana, kopumā aizņēma divus mēnešus. Savukārt, tehniskā sagatavošanās pašam šovam Tallinā ilga desmit dienas. Pie tā organizēšanas strādāja piecpadsmit cilvēki. 500 dronu izvietošanai uz zemes pirms šova vajadzēja divas stundas. Viena drona vidējais svars ir 249 grami, savukārt akumulatora darbības laiks – 15 minūtes (atkarīgs no vēja stipruma un patērētās enerģijas).

Īpašo dronu gaismas un skaņas šovu organizēja tehnoloģiju uzņēmums Samsung. Pēc Samsung pasūtījuma to tehniski nodrošināja Latvijas uzņēmums "Sia Baltic Drone Show".
Pieejamība un cena
Galaxy Z Fold3 un Z Flip3 Baltijas tirgū ir iespējams iegādāties lielākajos elektropreču veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem vai tiešsaistē samsung.lv. Ieteicamās mazumtirdzniecības cenas salokāmajiem viedtālruņiem variē atkarībā no atmiņas ietilpības – Z Fold3 (256 GB) var iegādāties par 1819 EUR, Z Fold3 (512 GB) – 1919 EUR, Z Flip3 (128 GB) – 1059 EUR, bet Z Flip3 (256 GB) par 1109 EUR. Savukārt Galaxy Buds2 ieteicamā pārdošanas cena ir 149 EUR.

Vairāk informācijas par Galaxy Z Fold3, Z Flip3 un Galaxy Buds2: www.samsung.lv.