Foto: Vida Press
30 gadus vecajam Brendonam Golfordam no Oklahomas ir neparasts hobijs – viņš brauka pa Amerikas Savienotajām Valstīm, iemūžinādams krāšņus virpuļviesuļu, tornado, zibens šautru un citu dabas kataklizmu kadrus.

Attēlos redzamās fotogrāfijas uzņemtas Oklahomā, Kanzasā un Kolorado, kur Brendons devies viesuļu "medībās", iepriekš rūpīgi izstudējis laika prognozi, lai brauciens nebūtu veltīgs.

Tiesa, Brendons nebūt nav vienīgais, kuru saista šāda ekstrēma izklaide, un viņš pat ir dibinājis "vētras ķērāju" klubiņu The Tornado Titans, kurā apvienojušies daudzi domubiedri.

"Vētru ķeršana ir kļuvusi gandrīz par sporta veidu, protams, visai ekstrēmu sportu. Pēdējos gados vētras ķērāju skaits ASV ir pieaudzis dramatiski, taču objektu, ko fotografēt, pietiek visiem.

Tiesa, daudzi slikto zināšanu dēļ neprot aprēķināt savus spēkus un viesuļiem pietuvojas bīstami tuvu. Pagājušajā gadā vien bojā gāja vairāki vētru ķērāji," medijiem stāsta Brandons.

Pats viņš uzsver, ka savā šķietamajā neprātā ir pietiekami izglītots un piesardzīgs, un uzņemt skaistas fotogrāfijas, pēc viņa domām, ir interesantāk, nekā skaisti nomirt tornado epicentrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!