Foto: Vida Press
34 gadus vecajam BBC fotogrāfam Polam Viljamsam darba darīšanās bieži vien nākas lidot ar lidmašīnu, un šo iespēju viņš izmanto radoši – pa lidmašīnu logiem fotografē skaistus dabas skatus.

Viljamss režisējis un producējis vairākas dokumentālās filmas, un pēdējā no tām ir par daudzveidīgo Āzijas dabu, tāpēc arī fotogrāfa jaunākajos kadros iekļuvuši Irānas, Indijas un Pakistānas skati.

Īpaši veiksmīgas fotogrāfam sanākušas sniegoto Alborzas kalnu kores un Lielā sāls tuksneša (Dasht-e Kavir) bildes - tas atrodas Irānas plato centrālajā dāļā un ir 23. pasaulē lielākais tuksnesis.

"Pirmo reizi par slaveno Sāls tuksnesi uzzināju pirms gadiem 15 studiju laikā. Taču tagad, kad nācās no Austrālijas lidot uz Angliju, sapratu, ka tas atrodas lidmašīnas ceļā, tāpēc nopirku biļeti pie loga un cerēju, ka būs labs laiks.

Dažās bildēs tuksnesis izskatās kā sacīkšu apļi, citviet - kā sīpola šķēlītes vai Jupitera gredzeni. Tā ir viena no sausākajām un karstākajām vietām uz Zemeslodes, bet pa lidmašīnas logu izskatās hipnotizējoši," vēlāk stāstīja fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!