Foto: Vida Press

Plašu atsaucību ieguvusi kanādiešu dabas fotogrāfa Pola Žižkas fotogrāfiju kolekcija, kurās viņš iemūžinājis brīnumaino dabas parādību – ziemeļblāzmu (aurora borealis).

Lai savāktu iespaidīgu foto galeriju, 34 gadus vecais fotogrāfs 18 mēnešus brauca uz Banfas nacionālo parku, kas atrodas Kanādas Klinšainajos kalnos.

Rezultātā izdevusies skaista ziemeļblāzmu attēlu kolekcija, kas augsti novērtēta dabas fotogrāfu vidū. Pats Žižka to daļēji skaidro ar laika apstākļiem - pēc viņa vārdiem, Saules aktivitāte šajā laikā gandrīz bija sasniegusi sava 11 gadu cikla maksimumu.

Pats par savu mīļāko fotogrāfiju no kolekcijas Žižka sauc to, kurā zaļās debess fonā vientuļas priedes galotnē apsēdusies pūce (attēlā).

Izrādās, ka kadru uzņemšanas brīdī fotogrāfs pūci nav pamanījis, jo tobrīd bijis pievērsies savam otram fotoaparātam. Pūci viņš pamanījis tikai tad, kad aptuveni no 600 kadriem atlasīja labākos.

"Pārsteidzošākais ir nevis tas, ka pūce ekspozīcijas brīdī apsēdās uz koka, bet gan tas, ka lielā izšķirtspējā redzams, ka viņa skatās tieši manā fotokamerā," komentē Žižka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!