Šobrīd pasaules uzmanība pievērsta Sinabungas vulkānam Sumatras salā Indonēzijā – lai gan daudzu vietējo iemītnieku dzīve mutuļojošās lavas fonā norit mierīgi, ik brīdi pastāv spēcīga izvirduma draudi.

Gandrīz četrus gadsimtus šis vulkāns bija neaktīvs, bet kopš 2010. gada augusta beigām tas ir atmodies, spļaujot ugunīgas lavas mēles, četru kilometru augstumā izmetot pelnus un saindējot augu valsti vairāku kilometru rādiusā.

Sinabungas vulkāna bīstamības līmenis no "B" paaugstināts uz "A", un vairāki tūkstoši vietējo iedzīvotāju evakuēti uz citām pilsētām. Taču tiem, kas palikuši, paveras apbrīnojami skati, kas ir vienlaikus gan biedējoši, gan satriecoši skaisti.

Visiespaidīgākās ainas, pēc aculiecinieku stāstiem, ir brīžos, kad uguņojošais vulkāns negaisa laikā mijas ar citu stihiju - zibeni, un tieši šādus kadrus labprāt uzņem pasaules preses dienestu fotogrāfi, kas dežūrē Indonēzijā.

Foto galerijā piedāvājam šādu unikālu kadru apkopojumu no darbīgiem vulkāniem Indonēzijā, Čīlē, Kamčatkā, Japānā un Islandē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!