Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 7. aprīlī, noslēdzies ikgadējais ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) konkurss Tournament Earth photo competition par gada labākajām fotogrāfijām.

Tiesa, šīs fotogrāfijas nav skaistas klasiskā izpratnē, bet gan savdabīgi skaistas pēc sava nozīmīguma - foto redzamas, piemēram, Zemes klimata kartes, Čeļabinskas meteorīta krišanas trajektorija, Etnas un vairāku Kamčatkas vulkānu izvirdumi, aisberga atdalīšanās no Antarktīdas u.c.

Par īpaši nozīmīgu speciālisti uzskata kādu foto sēriju, kurā redzams, kā pēc 7,7 magnitūdu stipras zemestrīces jūrā pie Pakistānas krastiem izveidojas neliela sala.

Kopumā konkursā piedalījās 32 fotogrāfijas, kas sacentās pēc sporta parauga - sākot no sešpadsmitdaļfināla un beidzot ar finālu (visas fotogrāfijas un detalizētus to aprakstus var apskatīt šeit).

Rezultātā par skaistāko (nozīmīgāko) NASA uzņemto fotogrāfiju tika atzīts kadrs ar nosaukumu Trailing the Canaries (attēlā), kas no Terra satelīta uzņemts 2013. gada 15. jūnijā.

Šajā fotogrāfijā redzamas dažas no vulkāniskajām Kanāriju arhipelāga salām netālu no Āfrikas ziemeļrietumu krasta, un tajā var redzēt, kā zeme un vējš izveido lokālu turbulenci, kas savukārt jūrā izraisa spēcīgus viļņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!